CHP’li Yücel’den flaş açıklamalar

CHP’li Yücel’den flaş açıklamalar
  • 28 Mayıs 2019 14:39
  CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 23 Haziran seçimleri döneminde tatil için İzmir’e gelen vatandaşların oy kullanabilmeleri için çalıştıklarını söyledi. Vatandaşların oy kullanmak üzere İstanbul’a dönmeleri için hazırlık yaptıklarını belirten  Yücel il binasından otobüs kaldırılacağını açıkladı

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, il binasında basın toplantısı ile gündeme dair açıklamalarda bulundu. 23 Haziran Seçimleri için çalıştıklarını dile getiren Yücel, “İstanbul’da ne yapacağımızla ilgili İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu bizimle planları paylaştı. İzmir’den çok fazla gönüllü var. İzmir’e gele İstanbul seçmeninin seçim günü oyunu kullanması için çalışacağız. İzmir il başkanlığından otobüs kaldırılacak” diye konuştu. Ekrem İmamoğlu’nun kampanyası için ilçe örgütlerinden bağışlar geldiğini belirten Yücel kendilerinin il başkanlığı olarak katkı koyacaklarını sözlerine ekledi. Seçimin CHP ve Millet İttifakı’nın meselesi olmaktan çıktığını belirten Deniz Yücel, “Bu 16 milyon İstanbulluyu, ülkemizdeki insanları, hukuk ve demokrasiyi ilgilendiren bir mesele. Sayın İmamoğlu, Türkiye’de farklı bir hikaye yazılabileceği konusunda somut bir süreç yaşatmıştır. 23 Haziran’da yine Ekrem İmamoğlu’nun daha büyük bir farkla seçimi kazanacağını, bundan sonraki süreçte daha farklı bir pencere, kapı, yol açacağını görüyoruz. Ekrem İmamoğlu’nu kavgaya, mindere çekmek isteyen, prim yapma amacında olan kişilerin olduğunu görüyoruz. Türkiye siyaseti bundan sonra daha hizmet odaklı bir siyasete pencere açacak” diye konuştu.

ŞATO KARARI İNSANİ
CHP İzmir’e yeni bir il binası kazandıracaklarını vurgulayan Deniz Yücel, “Konuyla ilgili ilerleyen günlerde yönetimden oluşan bir komisyon kuracagoz. CHP İzmir’e yakışan ve ihtiyacı karşılayan bir bina olacak” dedi.   İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in başkanlık konutu olarak Varyant’taki konukevine taşınma kararına yapılan eleştirileri haksız bulduğunu ifade eden Yücel, “Sayın Tunç Soyer’in, Büyükşehir’in ‘Şato’ adı verilen başkanlık konutuna yerleşme niyeti bence çok makul, insani ve İzmirliler’e daha fazla hizmet etme amacını taşıyor. Her gün Seferihisar’a gidip gelme konusunda 1 buçuk 2 saati kaybetmeme adına yapılan bir şey. Yasal olarak mevzuat buna el veriyor. Sıfırdan yapılmış bir konut değil, yapılan bir harcama yok. Açıkçası ben Kemal Karataş’ın kişiliğine, partimizde almış olduğu görevlere, geçmişine bu açıklamaları yakıştıramadım. Neptün Soyer’in yaptığı açıklamalara da hedef gösteren bir dille tekrar açıklamalar yaptığını üzülerek okudum ve izledim. Neptün Soyer gerek eğitimiyle gerek duruşuyla gerek üretkenliğiyle hayatın her alanında aktif olasıyla tam anlamıyla bir cumhuriyet kadını. Kemal Karataş hakkında herhangi disipline yönelik bir şikayet yapılmamıştır. İl başkanlığının bu konuda resen disiplin soruşturması açma yetkisi vardır. Gündeme geldiği takdirde, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarla görüşülür, gerekirse disiplin süreci başlatılır.” 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Duman’dan Ova’ya kapalı pazar yeri müjdesi

İŞÇİ ÇIKARMA İDDİALARI 
Deniz Yücel, CHP’li belediyelerin işçi çıkarmalarına yönelik iddialar için Belediye başkanlarımızla sürekli görüşüyoruz. İşten çıkarmalarla ilgili de görüştük. İşten çıkarmalar olmadan önce bizimle istişarede bulunmalarını istedik. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun defalarca hatırlattığı bir husus var. CHP’li belediyelerde kimse işten çıkarılmayacak. Kimsenin ekmeğiyle oynanmayacak. Geçmiş dönemle hesaplaşılmayacak, devri sabık yaratılmayacak. İşten çıkarılmayacak denilmesini dar anlamda anlamamak lazım. Mevzuatın iş yükümlüğünü yerine getirmeyen kişiler varsa bunlar elbette işten çıkarılabilir” dedi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, kongre sürecine ilişkin de açıklamalarda bulunarak, “Kongreleri ertelemeye yönelik bir adım atılmadı. İstanbul seçimleri süreci biraz geciktirdi. Seçimler iptal edilmemiş olsaydı, kongre takvimi başlayacaktı” dedi. Yücel ‘İl kongresine aday olacak mısınız’ sorusuna yönelik, ilçe kongreleri yapıldıktan sonra değerlendireceklerini söyledi.

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.