CHP’li Vekiller Facia Bölgesine Gitti

CHP’li Vekiller Facia Bölgesine Gitti
  • 3 Şubat 2016 12:02

İzmir’in Seferihisar İlçesi Doğanbey Mahallesi açıklarında mültecileri taşıyan fiber teknenin batması sonucu 9 mültecinin hayatını kaybetmesiyle sonlanan olayın gerçekleştiği yerde, TBMM Mülteci Hakları Komisyon Üyeleri CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ve CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir yetkililer ve vatandaşlarla görüştü. Tekne kazasında hayatta kalan 12 mülteciyi de ziyaret eden vekiller, Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Mustafa Deniz’den olayla ilgili bilgiler aldı.

CHP'li Vekiller Facia Bölgesine Gitti

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, artık bu acıların son bulmasının zamanının geldiğini söylerken; “Bugüne kadar 3600 civarında insan kayboldu. Özellikle Ortadoğu insanı burada maalesef umuda giderken boğuldu, insanlık birçok şey kaybetti ve kaybetmeye de devam etmekte. Maalesef ikinci dünya savaşından bu yana en büyük göç ve mülteci sorunu yaşıyor dünya. Bir an evvel Suriye’deki, Ortadoğu’daki savaşın bitmesi, insanların barış ve güvenli bir ortamda yaşaması için gerekenlerin yapılması gerekiyor. Biraz önce kurtulan mültecileri gördük, gerçekten çok acı durumdalar. Eşlerini kaybetmişler, çocuklarını kaybetmişler ve bundan sonra ne olacağının endişesini yaşıyorlar. Sanıyorum onları mülteci kamplarına gönderecekler. Umutsuzluk devam ediyor. Maalesef sabaha karşı dört buçukta 5-6 kişilik bir tekneye 22 kişinin bindirilmesi sonucu tekne batmış, yüzme bilmeyen kadın ve çocuklar yaşamlarını denizde bırakmışlar. Bu olayların ortadan kalkması için insanlığın daha çok çaba göstermesi lazım. Avrupa Birliği’nin daha çok çaba mesai vermesi gerekiyor. Özellikle Amerika’daki Freedom House’un, Türkiye’deki özgürlüklerin azaldığını açıklaması ve bunun nedeninin Avrupa Birliği’nin Türkiye’deki mültecilerin Avrupa’ya geçmemesi karşılığında göz yumduğunun altının çizilmesi özellikle altı çizilmesi bir kon” diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, hükumetin bu konuda sessiz kaldığını söyledi. Purçu;  “Son dönemde sıkça olduğu gibi yine bugün de acı bir tabloyla karşı karşıyayız. Bir yandan terörü olayları diğer yandan mülteci dramları haberleri almaya devam ediyoruz. Ama hükümetin hiç bir sorumlusu, hiç bir yetkilisi kalkıp, biz bunlardan sorumluyuz, teröre, mülteci meselesine çözüm üretemiyoruz, diyemiyor. Dolayısıyla ülkem adına bugünde çok üzgünüm, yine kara bir gün. Bu hükümet döneminde vatandaşlarımız ölümlere alıştı. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan vatandaşlarımızın içinde güven kalmadı, herkes birbirinden çekinir duruma geldi, sağlıklı düşünen sayısı azaldı. Ekonomimizin gidişatı belli, demokrasinin gidişatı belli, özgürlüğün gidişatı belli, politikalarımızın gidişatı belli, terör olaylarının gidişatı belli, mülteci olaylarının gidişatı belli, dövizin-altının gidişatı belli, vatandaşın aldığı maaşın gidişatı belli, emeklinin hali belli, memurun işçinin hali belli, nereye gidiyor bu memleket?” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karabağlar’da yarınların meclisi bugün kuruldu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.