CHP’li Sındır’dan AK Partili Kalkan’a Salvo

CHP’li Sındır’dan AK Partili Kalkan’a Salvo
  • 20 Ocak 2016 12:35

İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır Meclis Genel Kurulunda kürsüden yaptığı konuşmada iktidarın İzmir’e getto anlayışı ile yaklaştığını söyledi. Sındır ayrıca “taş üstüne taş koymadan gelip iktidarın bir sözcüsü olarak İzmir’i eleştiremezsiniz” dedi.

TBMM’de, gündem dışı konuşan İzmir Milletvekili Necip Kalkan’a cevaben söz alan Sındır şöyle dedi: “Sevgili vekil arkadaşımız Sayın Necip Kalkan’ın İzmir’le ilgili, yemin törenindeki gibi heyecan dolu konuşmasına şahit olduk. Özellikle, yaptığı vurgularla, bize gösterdiği fotoğraflarla İzmir’in güzelliklerini rahatlıkla gösterebilecekken İzmir’i, Ege’nin incisini, demokrasinin ve aydınlık geleceğimizin güvencesini biraz çarpıtarak farklı bir açıdan dile getirmeye çalıştı. Aslında o açı belli. İzmir’e bir getto gibi bakan anlayış şimdi onu eleştirme hakkını kendinde arıyor.”

‘YATIRIMLAR NEREDE?’
Konuşmasında Kalkan’ın sözlerine göndermede bulunan İzmir Milletvekili Sındır sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Kalkan İktidarın İzmir’e yaptığı yatımları da gösterseydi! Yerel yönetim bütçesine ne kadar katkıda bulunduğunu da bir gösterseydi! Sayın Vekil 800 okul dedi. Hükümet bu okulların hangi birisine yeni bir bina yapabildi, kaç tane yeni bir okul yapabildi Milli Eğitim Bakanlığı? Ben soruyorum: Bu okulların kaçının yakacak dışındaki masrafları karşılanabiliyor bugün? Okullara bütün belediyeler destek veriyor. Belediyeler olmasa okullar şu anda yıkılacak vaziyette. Sayın Kalkan sağlık dedi: Çiğli’de açılışı Eğitim Araştırma Hastanesi olan hastane bugün halen poliklinik gibi görev yapıyor. Hastane yatırımları nerede?”

‘TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYMADAN İZMİR’İ ELEŞTİREMEZSİNİZ’
Konuşmasında AKP’nin 2011 seçimlerinde kullandığı 35 İzmir 35 Proje sloganını da anımsatan CHP’li Sındır konuşmasını şöyle tamamladı: “AKP bu 35 projeyi 2011 yılında söz verdi. Kaçı yapıldı? 33’üne daha el bile atılmadı, 33’ünde daha taş taş üstüne konmadı. Ondan sonra gelip iktidarın bir sözcüsü olarak İzmir’i eleştiremezsiniz. Büyükşehir Belediyemizin yaptığı metro yatırımının tamamı kendi bütçesinden yapılıyor. Siz tarımda verdiğiniz desteği, çiftçinin mazotundan vergiyle geri alırken, İzmir Büyükşehir Belediyemiz bütün kırsala destek ve hizmet vermekte. Hükümet destek vermezken, Büyükşehir Belediyemiz kentin her noktasına kendi bütçesinden, onuruyla verdiği desteği siz gülerek izliyorsunuz. İzmir, Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarıdır, Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarında yoluna devam edecektir!”

Bu haber ilgini çekebilir ->  “Kum saati işlemeye başladı.”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.