CHP’Lİ SANDAL PROJELERİNİ AÇIKLADI

CHP’Lİ SANDAL PROJELERİNİ AÇIKLADI
  • 15 Mart 2019 14:55

 

CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal, Tepekule Kongre Merkezi’nde düzenlenen lansman toplantısı ile projelerini açıkladı. Bayraklı’yı dünya çapında “Marka Kent” haline getirme hedefiyle yola çıktıklarını belirten Sandal “Sadece İzmir değil, Türkiye ve dünya çapında tanınan bir Bayraklı hayali kuruyoruz. Bu nedenle Bayraklı’yı önce İzmir’in ardından Türkiye ve dünyanın cazibe merkezi haline getirecek çok özel projeler hazırladık. Amacımız daha güzel ve daha yaşanabilir bir Bayraklı” dedi.
Tepekule Kongre Merkezi Anadolu Salonu’nda düzenlenen proje tanıtım toplantısına CHP İzmir milletvekilleri Ednan Arslan, Kamil Okyay Sındır, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. Bayraklı’nın gerek tarihi açıdan gerekse de yeni kent merkezi kimliği ile önem taşıdığını belirten Sandal “Amacımız daha güzel, daha yaşanabilir bir Bayraklı. Bu konuda biz dersimizi gerçekten çok iyi çalıştık. Bayraklı’nın makro sorunlarından mikro sorunlarına kadar tümünü yerinde görerek inceledik. İşin uzmanlarıyla konuştuk ve projelerimiz böyle oluştu. Bayraklı’nın dertlerine, sorunlarına hakimiz. Çözümü için de 7 gün 24 saat çalışacağımıza söz veriyoruz.”

PROJELER 3 ANA BAŞLIKTA TOPLANDI
Bayraklı için hazırladıkları projeleri 3 ana başlıkta topladıklarını kaydeden Sandal, bunlardan ilkinin işsizlik, kentsel dönüşüm, yoksulluk, alt yapı gibi makro projeler olduğunu belirtti. Sandal ikincisinin vizyon proje olan “Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti Bayraklı” olduğunu, üçüncüsünün ise 13 alt başlıkta toplanan Bayraklı Kent Projeleri olduğunu kaydetti.CHP’Lİ SANDAL PROJELERİNİ AÇIKLADI

İŞSİZLİK SORUNU VE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖNCELİKLİ OLACAK
Bayraklı’da makro sorunlara öncelik vereceklerini kaydeden Sandal işsizlik ve kentsel dönüşüm meselesinin bu sorunların başında geldiğini belirtti. Bayraklı’da 310 hektarlık alanda kentsel dönüşümü hayata geçireceklerini belirten Sandal şöyle konuştu:
“Gelir uçurumunun hat safhada olduğu Bayraklı’da temel makro sorunların başında işsizlik ve yoksulluk geliyor. Bu konuda tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Temel amacımız nitelikli iş gücü oluşturabilmek olacak. Bunun için de nitelikli eleman yetiştirebilmek için ücretsiz mesleki eğitim merkezleri kuracağız. Üniversitelerimizle, odalarımızla, iş dünyasıyla, esnaf odasıyla, milli eğitimle işbirliği halinde özellikle gençlerimizi daha nitelikli hale getirip, onlara iş kapılarını aralayacağız. Bayraklı’nın bir başka kanayan yarası ise kentsel dönüşüm. 4 mahallemiz dışında tüm ilçenin ihtiyaç duyduğu asıl proje kentsel dönüşüm. Yol, park, okul, sağlık ocağı gibi sorunları çözebilmenin yolu kentsel dönüşümden geçiyor. Altını çizerek söylüyorum. İnsanları mağdur etmeyecek, onlara yeni yükler getirmeyecek şekilde bir kentsel dönüşüm formüle edeceğiz. 60 hektarlık kentsel dönüşüm alanını 310 hektara çıkaracağız. Bu dönem bu konuda çok şanslıyız. Çünkü arkamızda Tunç gibi bir başkan var. Büyükşehir Adayımız Tunç Soyer başkanla yaptığımız görüşmelerde bu konuda bizimle hemfikir olması bizi bir kat daha umutlandırıyor, mutlu ediyor ve bu işi zaferle sonuçlandıracağımıza daha çok inanıyoruz. Ayrıca Bayraklı’nın hiçbir mahallesinde altyapı sorunları yaşanmayacak. Akıllı kavşak, cadde ve sokak düzenlemeleriyle trafik sorununu çözeceğiz. Engelli vatandaşlarımızın keyifle yaşayacakları bir Bayraklı yaratacağız”.

VİZYON PROJESİ: DÜNYA ÇOCUK VE GENÇLİK KENTİ BAYRAKLI
Bayraklı için hayata geçirecekleri vizyon projesinin ise “Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti Bayraklı” adını taşıdığını ifade eden Sandal “Kadınlarımız öncelikli olmak üzere Bayraklı’yı dünya çocuklarının ve dünya gençlerinin merkezi yapmak istiyoruz. O yüzden vizyon projemizin adını “Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti Bayraklı” olarak belirledik. Bu proje ile amacımız dünyanın dört bir yanındaki gençleri ve çocukları Bayraklı’da toplamak. Çocuk parlamentosu, çocuk radyosu ve televizyonu, çocuk ve gençlik hastaneleri, spor kompleksleri, dünya çocuk ve gençlik olimpiyatları gibi bir çok alt projeyi içinde barındıran vizyon projemiz ile hedefimiz Bayraklı’yı dünya çapında bir marka haline getirmek” dedi.CHP’Lİ SANDAL PROJELERİNİ AÇIKLADI

13 DEV KENT PROJESİ
“Kent Projeleri” başlığı altında 13 ayrı projeden oluşan üçüncü etap projelerini de anlatan Sandal şunları söyledi:
İzmir’in kent merkezinde yepyeni bir mesire alanı yaratacağız. Bornova ve Laka derelerini tıpkı Eskişehir örneğinde olduğu gibi ıslah ederek kentin ihtiyaç duyduğu sosyal donatı alanlarını kazandıracağız. Smyrna Çevre Düzeni ve Müze Projemiz ile Bayraklı’yı turizmin odak noktası haline getireceğiz. Smyrna Meydanı’nda araç trafiğini yerin altına alarak, modern bir yaşam alanı yaratacağız. Kruvaziyer gemileri ile kente gelen turistler ıslah ettiğimiz derelerden teknelerle gelerek Smyrna Antik Kenti’ne ve kurulacak müzeye ulaşacak. Bu konuda Büyükşehir belediyemiz de projemize destek olacak. Kent Envanteri projesi ile ev ev Bayraklı’nın röntgenini çekeceğiz. Kim açlık sınırında, kimin barınma sorunu var, hangi hanede yaşlı, hasta engelli var hepsini kayıt altına alacağız. Gittiğim tüm toplantılarda kimseye iş sözü vermedim. Ancak eğer biri işe alınacaksa ya da kurduğumuz iş eğitim merkezleri aracılığıyla oluşacak istihdam alanlarında bu kent envanterinde yer alan açlık sınırındaki vatandaşlarımızı işe alacağız. Demiryolu sorunu Bayraklı’da yaşayan vatandaşlarımızın öncelikli sorunlarından biri. Bu bölgeyi bu görsel kirlilikten kurtarıp kente yeni bir meydan kazandırmak istiyoruz. Bunun için de nihai hedefimiz konunun tüm bileşenleriyle görüşüp demiryolunun yerin altına alınması. Özkanlar pazaryeri sorununu çözüyoruz. Önümüzdeki hafta o bölgede tüm vatandaşlarımıza projeyi açıklayacağız. Hazırlanan proje 24 mahallemize örnek olacak. Tüm pazaryerlerimizi içinde kreş, işsizlik merkezi, eğitim merkezi, yeraltı otoparkı, düğün salonu ya da taziye salonu ve pazaryerinin bulunduğu dev bir komplekse dönüştüreceğiz. Bunu 24 mahallemizin tamamında gerçekleştireceğiz. Ve 24 mahallemizin tamamında özel okullar statüsünde kreşler açacağız. Bayraklı paylaşıyor gönüllü hareketi ile açlık ve yoksulluk sınırında yaşayan vatandaşlarımıza gerekli yardımları oluşturacağız. Çıktığımız bu yolda kimseyi ötekileştirmeden, inancı, etnik kimliği ya da siyasi düşüncesi nedeniyle kimseyi ayrıştırmadan el ele kol kola yürüyoruz. CHP ve İyi Parti’ye gönül verenlerin yanı sıra Gerek Adalet ve kalkınma Partisi gerekse MHP kökenli yurttaşlarımızdan gördüğümüz ilgi heyecanlandırıyor. Biz de bu şevkle 7 gün 24 saat çalışma sözü veriyoruz. Bizim hedefimiz yüzde 60 idi. Ama bugün itibariyle yüzde 60 küçük bir eşiktir. Bunu çok daha yukarılara çıkaracağız”

İŞTE O PROJELER

BAYRAKLI İÇİN CHP ADAYI SAYIN SERDAR SANDAL’IN HAZIRLADIĞI PROJELER ŞÖYLE:

MAKRO PROJELER:
İşsizlik ve yoksulluk, kentsel dönüşüm, çevre alt yapı, sağlık, eğitim ve kent kimliği gibi makro sorunlara yönelik çözümleri içeriyor. Tek bir yurttaşın dahi yatağa aç girmediği, işsizliğe karşı mesleki eğitimlerin hayata geçirildiği, tüm çocuklara eğitimde fırsat eşitliğinin tanındığı, özellikle yaşlı ve engellilere yönelik sağlık hizmetlerinin çeşitlendirildiği, 310 hektarlık alanda kentsel dönüşümün hayata geçirildiği, çevresel anlamda doğa dostu çözümlerin sunulduğu ve alt yapı sorununun kalmadığı bir Bayraklı için yola çıktık.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Duman’dan Ova’ya kapalı pazar yeri müjdesi

VİZYON PROJE: “DÜNYA ÇOCUK VE GENÇLİK KENTİ BAYRAKLI”
Vizyon projemizle Bayraklı’yı önce İzmir sonra Türkiye ve dünyanın cazibe merkezi haline getireceğiz. Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti Bayraklı projesi, Çocuk ve Gençlik Parlamentosu, Çocuk ve Gençlik Radyo ve Televizyonu, Türkan Saylan Çocuk ve Gençlik Hastaneleri, Bilim ve Teknoloji Kampüsleri Konaklama Tesisi ve Spor Merkezlerini içeren büyük ve entegre bir proje olacak. Bu projeyle dünyanın tüm çocuk ve gençleri Bayraklı’da buluşarak barışa ve dostluğa evrensel bir katkı yapacak. Bayraklı, farklı ülke, sosyal, kültürel ve ekonomik çevrelerden gelen çocuk ve gençlerin kaynaştığı merkez statüsüne ulaşacak. Bayraklı dünyanın izlediği organizasyonlara talip olacak.CHP’Lİ SANDAL PROJELERİNİ AÇIKLADI

DİĞER KENT PROJELERİ:
1-KENT ENVANTERİ PROJESİ
Bayraklı’nın sokak sokak, ev ev röntgenini çekeceğiz. Bütün mahalleleri ve sokakları fiziki, beşeri ve coğrafi olarak tanımlayacağız. Her binanın ısınma, bina güvenliği, depreme dayanıklılığı, sokağın ve mahallenin altyapısını kayıt altına alacağız. Bayraklı’nın yoksulluk sorununa çözümümüz “Dayanışma Kart” olacak. Bayraklı’nın kültür ve tarihi mirasını kayıt altına alarak koruyacağız. Bayraklı’nın zengin mazisine sahip çıkacağız.

2-AZİZ SANCAR ARGE VE PROJE GELİŞTİRME MERKEZİ
Uluslararası fonlar Bayraklı’ya proje olup akacak. Yurt dışı hibe fonlarını Bayraklı ile buluşturacak ve ilçemize kaynak yaratacağız. Yaşam boyu eğitim, kadın girişimciliği, iş geliştirme, gençler için start-up projeleri ve kuluçka merkezi, yoksulluğa çözüm çalışmaları, e-belediyecilik, spor, sanat ve çevre konularında bu merkezimizle çalışmalarımızı yürüteceğiz. Bayraklı Belediyesi’nin tüm hizmetleri vatandaşın cebinde olacak. “Yerel İşletmeler Ağı” ile Bayraklı’da üretim, bilgi alışverişi ve dayanışmanın altyapısını kuracağız.

3-YUNUS EMRE DAYANIŞMA VE PAYLAŞMA PROJESİ
“Bayraklı Paylaşıyor” gönüllülük hareketi oluşturarak Bayraklı’da büyük bir dayanışma ağı kuracağız. İhtiyacı olan bütün okulların bakım ve onarımlarını gerçekleştireceğiz. İhtiyaç sahibi öğrencilere burs vereceğiz. Bütün camilerin bakımlarını gerçekleştireceğiz. Her mahalleye düğün salonu açacağız. Cenaze hizmetleriyle vatandaşların zor günlerinde yanında olacağız. Her mahalleye taziye evi kuracağız. Hasta, yaşlı, hamile ve engelli yurttaşlarımızın ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetlerini evlerine getireceğiz. Gıda Bankası kuracağız.

4-HASAN ALİ YÜCEL MESLEK VE BECERİ EDİNDİRME KURSLARI
Bayraklı’nın istihdam ve genç işsizlik yarasına merhem olacağız. Açacağımız kurslarda gençlerin, ev kadınlarının, engelli vatandaşların, işini kaybetmiş yurttaşların istihdam sorununu çözen eğitimler vereceğiz. Üniversiteler, Ticaret odaları, Esnaf ve Sanatkar Odaları, Milli Eğitim Müdürlükleri, Halk Eğitim Merkezleri, Meslek Odaları ve Organize Sanayi Bölgeleri yönetimleriyle iş ve güç birliği yapacağız. Kadın kooperatifleri kuracağız ve kadınlarımızın üretimlerini kazanca dönüştüreceğiz. Ev kadınlarına mikro krediler vereceğiz, atölye ve tezgahlarla üretim hayatına katılmalarını sağlayacağız. Kadınlarımızı ekonomi başta olmak üzere bütün toplumsal alanlarda aktif bir biçimde destekleyeceğiz.

5-KAZIM KOYUNCU KÜLTÜR SANAT MERKEZİ
Bayraklı halkı sanat ve kültürle yaşayacak. Bu merkezde konferans salonu, kütüphane, multimedya salonu, sanat atölyeleri, sergi salonları, cafe, restoran ve diğer faydalar tüm Bayraklı’nın hizmetinde olacak. Bayraklı halkı kültür sanat etkinliklerine kolay ve sorunsuz bir şekilde ulaşacak. Bayraklı halkıyla Bayraklı Kent Oyuncuları Tiyatro Topluluğu ve Bayraklı Halk Orkestrası kuracağız. Bayraklı’da kültür ve sanata ulaşamayan hiçbir mahalle kalmayacak.

6-EKREM AKURGAL KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ
Bayraklı, İzmir’in cazibe merkezi olacak, hepimizin yaşam standartları yükselecek. 60 hektarlık bölgeyi kapsayan kentsel dönüşüm projesi alanını İzmir Büyükşehir Belediyesi ile çalışarak 310 hektarlık boyuta çıkaracağız. Planlı ve Bayraklı’nın yapısına uygun projelerle kentimize değer katacağız. Yerinde kentsel dönüşüme katılmayan vatandaşlarımıza Bayraklı Belediyesi olarak daha sonraki etaplarda yapımı planlanan konutlarla alternatif üreteceğiz. Belediye olarak her mahallede Kentsel Dönüşüm Ofisleri açacak ve sağlıklı dönüşüm için vatandaşlarımızın ayağına gideceğiz. Bayraklı’da belediye halktan yana olacak. Kentsel dönüşüm konusunda halkımızı, kamuoyunu, STK’ları dinleyerek, diyalogla hareket edeceğiz. Halka rağmen değil katılımcı demokrasi ve uzlaşma kültürüyle herkesin kazançlı çıkacağı çözümler yaratacağız. Kentsel dönüşüm sürecinin herhangi bir noktasında vatandaşı mağdur etmeyeceğiz.

7-BAYRAKLI DERE ISLAHI – CAZİBE MERKEZİ
İzmir kent merkezinde yepyeni bir mesire yeri yaratacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Salhane bölgesindeki dereleri ıslah edeceğiz. Bornova ve Laka dereleri, Eskişehir’deki Porsuk Çayı gibi olacak. Bayraklı’yı ihtiyaç duyduğu sosyal donatı alanlarına kavuşturacağız. Bayraklı Dere Cazibe Merkezi’nde kurulacak işletmelerle Bayraklı ekonomisi canlanacak ve yurttaşlara kazanç kapısı olacak. Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndan denize kadar olan bölge Mavi ile Yeşil’in kucaklaştığı bir Cazibe merkezine dönüşecek.CHP’Lİ SANDAL PROJELERİNİ AÇIKLADI

8-HOMEROS MEYDAN PROJESİ
Bayraklı’yı denizle bütünleştireceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile işbirliği yapacağız. Homeros Meydan Projesi ile yollar, meydanlar, parklar, oyun ve spor alanları, yaya bölgeleri, pazar yerleri ile Bayraklı’nın çehresini değiştireceğiz. Bayraklı, ekonomisi, sosyal imkanları ve yaşam kalitesiyle çağ atlayacak.

9-SMYRNA ÇEVRE DÜZENİ VE MÜZE PROJESİ
İzmir’in doğum yeri, Smyrna Meydanı’nda yaşayacak. Smyrna Höyüğü’nü, Bayraklı kent kimliğinin önemli merkezlerinden biri yapacağız. Yarım kalan kazı çalışmalarının tamamlanması için destek olacağız. Smyrna Meydanı’nın araç trafiğini yer altına alıp kent kimliğine uygun, modern bir yaşam alanı yaratacağız. Bu projenin yapımı süresince ulaşacağımız tarihi eserleri, meydanda yapacağımız bir müzede sergileyerek yeni bir turistik değer yaratacağız.

10-HER MAHALLEYE ÇOCUK PARKI VE SPOR ALANI
Çocuk ve gençler sağlıklı ortamlarda sosyalleşebilecek. Her mahallede çocuk parkı, sosyal tesis alanları ve yüzme havuzu için uygun bölgeler tespit edeceğiz. Yeni yapılacak çocuk parkı, sosyal tesis alanlarını kamera sistemiyle izleyeceğiz. Çocuk ve gençler güvende olacak, ailelerin içi rahat edecek.

11-CADDE VE KAVŞAK DÜZENLEMELERİ
Bayraklı’nın kent silüetini güzelleştireceğiz. Cadde ve kavşak düzenlemelerinde vatandaşları görsel, psikolojik, fiziksel ve siyasal olarak yoran ögeler yerine kent siluetini güzelleştiren çalışmalara imza atacağız. Engelli vatandaşların ve ailelerinin yaşam kalitesini yükselten, huzur ve güven ile dışarı çıkabilecekleri düzenlemelere imza atacağız.

12-24 MAHALLEYE 24 KREŞ PROJESİ
Bayraklı’da tüm çocuklarımız kreşe gidecek. Çocuklarımız kendi oturduğu mahallesinde kreşe gitme imkanına sahip olacak. 24 mahallede açılacak kreşlerde çocuklar yürüme mesafesinde okullarına ulaşabilecekler.

13-ÖZKANLAR PAZARYERİ PROJESİ
Özkanlar pazaryeri sorununu çözeceğiz. Özkanlar pazaryerini yeni alanı ve binasında vatandaşlarımızla buluşturacağız. Bayraklı halkının hizmetine sunacağımız pazaryerinde bodrum katı otopark, zemin ve birinci kat pazaryerine ayrılacak. İkinci katta eğitim ve gençlik merkezi, Üçüncü katta konferans salonu ve kreş inşa edilecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.