CHP’li Kadınlardan “HAYIR”

CHP’li Kadınlardan “HAYIR”
  • 7 Mart 2017 14:31

Konak Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda bir buluşma organize etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü SelinSayek Böke, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu’nun da katıldığı etkinlikte “Hayır” yazılı önlükler giyen kadınlar meydana bedenleriyle “HAYIR” yazdılar.

CHP'li Kadınlardan "HAYIR"

Etkinlikte konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke şunları söyledi:
“Kadına ‘Evinden çıkma’, ‘çocuk yap’, ‘3 değil 5 çocuk yap’ diye baskı altında tutan bu düzene itirazımız var. Bu sandık şiddeti, ekonomide yok sayan bu düzene itirazın sandığı. Bu siyasi partinin seçimine dair soru değil. 80 milyona dair birlikte yaşama sorunu, kadının yok sayan bu düzenle, yeniden kadının adını yazıp yazmayacağımız sorusu. Siyaseti değiştirme gücünü kadınlara verip bambaşka Türkiye yazıp yazmayacağımız sorusu. İzmirli kadınlar, Cumhuriyet’i ağaya kaldırmış olan, cepheye mermi taşımış olan o mücadeleyi inşa etmiş olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından hakları verilen biz Cumhuriyet kadınları, hep birlikte ayağa kalkıp haykıracağız. Bizi ayrıştıranlara, savaşı şiddeti hayatımızın merkezine yerleştirenler. Biz beraber bir yol yürüyeceğiz. Ayağa kalkmış cumhuriyet kadınları kadın erkek eşittir. Bu özgürlük mücadelesinde biz ortağız diyecek. Biz bu yolu 80 milyon birlikte yürüyeceğiz. Bu birliği önce sağlaması gereken biz kadınlarız. Çünkü bu düzen en çok bize yok sayıyor. Biz birlikte yürüyeceğiz. Haydi İzmirli kadınlar kalktık ayağa yürüyelim. Demokratik Türkiye’yi yeniden yarat.”

CHP'li Kadınlardan "HAYIR"

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova Belediyesi yeni müdürlüklerle güçleniyor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.