CHP’li Kadınlardan Arıkbaşı Halkına Destek

CHP’li Kadınlardan Arıkbaşı Halkına Destek
  • 26 Şubat 2016 13:35

Torbalı-Kiraz Duble Yol Projesi kapsamında, yolun Bayındır Arıkbaşı kısmında bulunan ağaçların, yolun genişletilmesi ve kavşak yapımı için kesilecek olmasına karşı başlatılan imza kampanyasına, CHP İzmir İl Kadın Kollarından destek geldi.

Yapılması planlanan otoyolun Bayındır Arıkbaşı mevkiinden geçecek bölümü için, hali hazırda ki projeye göre asırlık çınarların ve bölgenin simgesi haline gelen dinlenme alanındaki ağaçların, kesilecek olmasının kabul edilemez olduğunu belirten, CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Arıkbaşı’na giderek, imza kampanyasına destek verdi. Balcı yaptığı açıklamada şunları kaydetti.

CHP'li Kadınlardan Arıkbaşı Halkına Destek

“PROJE YAPARKEN HALKI DEĞİL YANDAŞI DÜŞÜNÜYORLAR”

Gelişen dünya’da ulaşım ve yol yapımı elbette çok önemlidir. Her ne kadar AKP iktidarı bu yolların yapımını, devletin kaynaklarını kullanarak yandaş firmalarına gelir sağlamak için kullansa da, durmuş saat bile günde iki kere doğruyu gösterir diyerek, halkımızın parasıyla yapılan yolların halkımıza rahatlık getirmesini isteriz. Bir ağaç için projelerin değiştiği, hatta iptal edildiği ülkeler var. Ancak benim güzel ülkemdeki iktidarın zihniyeti, nasıl her yere AVM yaparız, tarım alanlarını nasıl imara açar beton binalar dikeriz zihniyetidir. Bu iktidarın, bir proje yaparken halkı ve doğayı düşünerek proje yapmak gibi bir anlayışı yok. Bunlar proje yaparken yandaşlarını düşünüp, onlara göre proje yapıyorlar. Arıkbaşın’da da bu zihniyeti görüyoruz. Otoyol projesi yapılırken, artık bu yolu kullananlar için bir nefes alma, gölgesinde dinlenme alanı olan buradaki asırlık ağaçların kesilmesi planlanmış. Yani yine ağaçlar, doğa ve insanlar hiçe sayılmış. Oysaki küçük bir proje değişikliğiyle bu ağaçların kurtarılması, doğanın korunması ve Arıkbaşı halkının mutlu edilmesi mümkün. Üstelik bu yolu kullanan herkes için burası nefes alınabilecek, adeta cennetten bir parça gibi. Burada başlatılan imza kampanyasına destek vermek için Arıkbaşı’na geldik. Arıkbaşı halkının yanındayız ve bu ağaçların kesilmesine, asırlık çınarların yok edilmesine karşı her türlü mücadeleyi vermeye hazırız.

CHP'li Kadınlardan Arıkbaşı Halkına Destek

Açıklamanın ardından, CHP Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı ve İl Yönetim Kurulu üyeleri ağaçların kesilmemesi için imza vererek, bölge halkıyla sohbet etti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Kınay;  Çocukların çocukluğunu yaşayabilmesi için daha çok çalışacağız
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.