CHP’li Gençler’den Ensar Vakfı’na suç duyurusu!

CHP’li Gençler’den Ensar Vakfı’na suç duyurusu!
  • 23 Mart 2016 12:30

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz ve İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sariküse ile partililer, Karaman’da öğrenci evlerinde, çocuklara yönelik cinsel istismarda bulunulmasıyla ilgili olarak Ensar Vakfı’nın bu kentteki şubesinin ve Karaman İmam Hatip Mezunları Derneği’nin (KAİMDER) yöneticileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

İzmir Adliyesi C- Kapısı önünde CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarısüke ve 100’e yakın partilinin katılımıyla, suç duyurusunda bulunulmadan basın açıklaması yapıldı.

CHP’li Gençler’den Ensar Vakfı’na suç duyurusu!

CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Sinan Sarısüke, “Karaman’da Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Mezunları Derneği’ne ait, öğrenci evlerinde kalan küçüklerden 45’ine vakıfta ve bir ilkokulda öğretmenlik yapan kişi cinsel istismar fiilini işlediği gerekçesiyle tutuklandı. Soruşturma sadece cinsel istismar fiilini işleyen kişi hakkında yürütülmektedir. Halbuki istismar fiilin mağduru küçükler, Ensar Vakfı, KAİMDER ve bu tüzel kişiliklerin üyelerinin gözetiminde barınma ihtiyaçlarını gidermektedir. Barınma işini üstlenmiş gerçek ve tüzel kişiliklerin, küçüklerin bakım ve gözetim yükümlülüğü altında olduğu açıktır. Bu kişilerin, çocukların yaşadığı istismarı bilmemeleri düşünülemez. Bu durumda, küçükleri eve yerleştiren ve bakım sorumluluğu altında bulunan kişiler, 5237 sayalı Yasanın 39’uncu Maddesindeki hüküm çerçevesinde ceza sorumluyuğu altındadır. Tüzel kişilerin yöneticileri ve küçüklerin barınmasından sorumlu olanların fail ile birlikte fiilden sorumlu olduğu aşikardır. Ayrıca kamuoyunda bu kişilerin üst düzey devlet yetkilileri ile olan yakın ilişkileri sebebiyle korunduğuna dair bir algı oluşmakta ve hukuk devletine olan inancı zayıflatmaktadır. Yapılacak soruşturma ve küçüklerin kaldığı evleri kirilayan, ev kiralık değilse maliki olan kişilerin tespit edilmesi ve haklarında iddianame düzenlenerek dava açılması ve cezalandırılmaları gerekmektedir” dedi.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Dr  Kasapoğlu; ‘’2024 seçimleri; Türkiye yüzyılı şehirleri’’
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.