CHP’li Çıray ‘derbi’yi Meclis’e taşıdı!

CHP’li Çıray ‘derbi’yi Meclis’e taşıdı!
  • 22 Mart 2016 09:30

CHP İzmir Milletvekili ve Dilekçe Komisyonu Üyesi Dr. Aytun Çıray, ertelenen Fenerbahçe-Galatasaray derbisini meclise taşıdı ve İçişleri Bakanı Efgan Ala’ya çarpıcı sorular yöneltti.

İstanbul İl Güvenlik Kurulu tarafından ‘Ciddi bir istihbaratın değеrlendirilmesine bаğlı olarak’ 20.03.2016 akşamı oynanacak olan Fenerbahçe Galatasaray derbisininin önce seyircisiz oynanmasına sonra da ertelenmesine kаrar verildiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Galatasaray-Fenerbahçe maçıyla alakalı da aldığımız bazı ciddi istihbarat bilgileri üzerine, önce bir seyircisiz oynatmayı düşündük ama daha sonra yeni bazı istihbaratlar gelince, bu istihbaratla alınan ön bilgilerle örtüştüğünü görünce, bunu her iki kulübün başkanlarıyla da arkadaşlarımız görüşmek suretiyle, ‘bunu ileri bir tarihe erteleyelim’ dediler ve böylece bu maçı da ileri bir tarihe ertelemiş olduk” sözlerini hatırlatan Dr. Aytun Çıray İçişleri Bakanı Efgan Ala’ya şu soruları yöneltti:

DERBİNİN İPTALİNE NEDEN OLAN TERÖRİSTLER YAKALANMADILARSA TEHLİKE SÜRÜYOR MU?
“Fenerbahçe-Galatasaray maçı Cumhurbaşkanlığı seviyesinde tartışılarak İstanbul İl Güvenlik Kurulu tarafından ertelendi ve gerekçe olarak da “çok ciddi ve tedbir alınması gereken önemli istihbarat” gösterildi.  Bugün itibarı ile alınan istihbaratın doğruluğu kanıtlandı mı?

“Alınan istihbaratın ciddiyeti özellikle vurgulandığına göre Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ertelenmesine neden olan eylemciler tespit edilmiş olmalı. Bu durumda teröristler yakalandılar mı? Yakalanmadılarsa tehlike sürüyor mu?

“Potansiyel teröristler henüz yakalanmadıysalar İstanbul’da başka hangi organizasyonlar iptal edildi? Derbi gibi kalabalık ve önemli bir olayı iptal ettirecek kadar önemli olan bu istihbarata göre örneğin okullarda, havaalanlarında, köprülerde ne gibi ek tedbirler aldınız?

“İstihbarat doğru çıkmamış ise, bu yönde bir açıklama gerekmez mi?

“Yoksa maçı sadece FB ve GS seyircisinin artan terör olayları nedeni ile acz içinde olan AKP hükümetine, Başbakan’a ve Cumhurbaşkanı’na verecekleri tepkileri statta seslendirmelerinden korktuğunuz için mi ertelediniz?”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Kınay Fen İşleri Şantiyesi'nde güne başladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.