CHP’li Başkandan ‘Adalet’ yürüyüşünde gazeteciye tehdit

CHP’li Başkandan ‘Adalet’ yürüyüşünde gazeteciye tehdit
  • 19 Haziran 2017 16:27

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Gazeteci Enis Berberoğlu‘nun tutuklanmasının ardından başladığı ‘Adalet’ Yürüyüşü 5. gününe girdi. Berberoğlu’na tutuklama kararının çıkmasının ardından Ankara’dan İstanbul’a yürüme kararı alarak ‘Adalet’ yürüyüşüne başlayan Kılıçdaroğlu’na CHP örgütü başta olmak üzere, milletvekilleri, Belediye Başkanları, diğer siyasi partilerden temsilciler ve STK temsilcileri de eşlik ediyor.

Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşüne destek vermek amacıyla hafta sonu İzmir’den de bir yürüyüş kolu başlatılmıştı. 4 Temmuz’da Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile Gebze’de buluşmayı hedefleyen alternatif yürüyüş 3. gününde Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde devam etti.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken ilginç bir olay gündeme geldi. Ege Postası‘ndan Mithat Umutoğlulları yazısında yürüyüş sırasında CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu tarafından dolaylı olarak tehdit edildiğini yazdı.  Umutuoğulları yazısında, bir önceki yazısında alternatif Adalet yürüyüşünü eleştirdiği, alternatif yürüyüş fikrini ortaya atan Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu, Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ve Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam‘ın talimatla hareket ettiklerini düşündüğünü yazısında belirttiği için tehdit edildiğini ifade etti.

Umutoğulları, ‘talimat aldıklarını düşünüyorum’ ifadesini ise il kongresi sürecinde Nevzat Kavalar ismi üzerinde uzlaşma sağlanmak üzereyken yine aynı isimlerin Alaattin Yüksel önerisinde bulunması ile açıkladı.

CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu‘nun,  bir arkadaşına aracılığıyla “Ben kimseden talimat almam, kimse de bana talimatla iş yaptıramaz. O arkadaşına söyle tetikçilik yapmasın. Ben ona gereğini yapacağım” diyerek kendisine tehdit dolu bir mesaj gönderdiğini belirten Mithat Umutoğlulları, eğer CHP yönetimi gereğini yapmazsa bir sonraki yazısında daha sert eleştirilerde bulunacağını da belirtti.

İlçe Başkanı seçildiği günden bu güne pek çok skandala adı karışan Zeynel Mertoğlu, geçtiğimiz günlerde de Belediyeden 13bin Lira maaş aldığına dair bordronun ortaya çıkmasıyla gündeme gelmişti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Torbalı Belediyesi Uçurtma Şenliği düzenleyecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.