CHP’li Başak, vekillik için kolları sıvadı

CHP’li Başak, vekillik için kolları sıvadı
  • 28 Mart 2023 09:50

GİZEM ÇETİNKOL – GAZETE EGE /Seçimlere haftalar kala siyasi parti koridorlarında çalışmalar hızlandı. Milletveklilliği için başvurular geçtiğimiz hafta son buldu. Milletvekilliği için kolları sıvayanlardan biri de CHP Konak eski ilçe başkanı Mehmet Şakir Başak oldu. Başkan Başak aday adaylığı açıklamasını Konak İlçe Başkanlığında coşkulu bir katılımla gerçekleştirdi.
“GİTTİ GİDİYOR TİRAN, GELİYOR GELMEKTE OLAN”
Başkan Mehmet Şakir Başak’ı, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve şimdiki dönem Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğlulları da yalnız bırakmadı. Toplantıda konuşan Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğulları, Başak’ın her zaman yanında olduklarını belitirken, seçimlere haftalar kala yoğun bir çalışma temposunda olduklarının da altını çizdi. Başkan Küçükoğlulları, “’Genel başkanımızın Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanı yapmaya 47 gün kaldı. Konak İlçe örgütü olarak bu 47 günde gecemizi gündüzümüze katarak sıkılmadık el bırakmayacağız. Gitti gidiyor tiran, geliyor gelmekte olan” ifadelerini kullandı.
“LİSTEDE YER ALMASI EN BÜYÜK DİLEĞİMİZDİR”
Başkan Mehmet Şakir Başak’ın her zaman yanında olduklarının kaydeden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ise konuşmasında, “193 arkadaşımız aday adaylığı için başvurdu hepsi birbirinden değerli, CHP’ye yıllardır emek veren Mehmet Şakir Başak bugün miletvekilliği aday adaylığını açıklıyor. Listede yer alması bizim en büyük dileğimizdir. Gerçekten örgüt emekçisi bir kişi. Gece gündüz çalışan bir kardeşimiz” dedi.
“12 İLÇE BAŞKANI DESTEĞİNİ SUNDU”
Toplantıda cokulu kalabalığa konuşan Mehmet Şakir Başak, ” Başarı daima omuz omuza çalışınca olur, bugüne kadar hep omuz omuza çalıştık. Gücümü tabandan aldım. Nasıl bir milletvekilli olmalı? diye sorarsanız, 2015 yılında bir çalışmada gözüme çarpmıştı Devlet kitabından tutun da bütün düşünürler ve filozoflar buna kafa yormuşlar. Bende buna kafa yordum. Halkının yanında yer almalı suçlunun yanında değil. Güçlü hafızalı olmalıdır, zayıf hafızalı değil. Öğretmeyi ve öğrenmeyi sevmelidir. Doğruyu ve doğrucuları sevmelidir. Yüceliğin ve erdemin peşinden koşmalıdır altının ve gümüşün değil. Sağlam iradeli cesur yürekli ve zor günlerin adamı olmalıdır. Her zaman idamlık bir de bayramlık gömleği yanında olmalıdır. Bu ilkelerden ayrılmayan bir siyasetçi olmaya çalıştım. İlkesel anlamda Allah nasip ederse bugüne kadar hayal ettiğiniz bir milletvekili göreceğinize söz veriyorum. 12 tane ilçe başkanımız, bunların tümü desteklerini sundu, desteklerinden dolayı onlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Çeşme’de turizm sezonu öncesi altyapı atağı

TOPLUMUN HER KESİMİNDEN DESTEK
Toplumun her kesiminden destekle yola çıkan Başak’ın adaylık açıklamasında, Mardinliler federasyonu ve dernekleri, Anadolu Birliği ve dernekleri, Konya federasyonu, Sivas derneği ve federasyonu, Niğde federasyonu, Kars, Iğdır, Ardahan federasyonu, Ege, Ağrı kültür federasyonu, Diyarbakır federasyonu, Makedonya dernekleri ve toplumsal kanaat önderleri başta olmak üzere birçok STK destek verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.