CHP’li Bakan’dan havaalanı harekatı: Yıldırım ve Kotil’le görüştü

CHP’li Bakan’dan havaalanı harekatı: Yıldırım ve Kotil’le görüştü
  • 28 Nisan 2016 08:45

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın İstanbul’dan sonra ikinci aktarma merkezi olmasıyla ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Türk Havayolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil ile görüşen CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Adnan Menderes Havalimanı’nın kapasitesinin çok altında çalıştığını belirtti.
Ege Üniversitesi Havacılık Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Volkan Yavaş tarafından hazırlanan ‘İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın Gelişim Potansiyeli Üzerine Değerlendirme’ başlıklı çalışmayı Yıldırım ve Kotil’e sunan Bakan, THY’nin İzmir’e ayrıca bir önem vermesi gerektiğini vurgulayarak konuyla ilgili öneri ve beklentilerini iletti.

CHP’li Bakan’dan havaalanı harekatı: Yıldırım ve Kotil’le görüştü
THY İZMİR’E AYRICA ÖNEM VERMELİ
Adnan Menderes Havalimanı’nın kapasitesinin çok altında çalıştığına dikkat çeken Bakan, “İzmir, Türkiye’nin Batı ile iletişim kanalları en açık, 17. yüzyıldan itibaren Akdeniz’in en büyük limanlarından biri, Türkiye’nin ihracatta ikinci büyük kenti ve bölgesel bir başkent. THY’nin İzmir’e ayrıca bir önem vermesi gerektiğini düşünüyorum. Burası bir kargo merkezi haline getirilebilir, uçak bakım merkezi haline getirilebilir. Hepsinden önemlisi Türkiye’nin ikinci aktarma merkezi olmalıdır. Diğer havayolları Frankfurt, Berlin gibi büyük kentlerden dünyanın diğer büyük kentlerine uçuyor. Ama biz sadece tek bir kentten uçuyoruz. Bazı uçuşların İzmir’e aktarımı mümkün olmalı” dedi.

ÜRETKENLİK TEMELİNDE BİR ARAYA GELMELİYİZ
Bakan, önce Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile görüştü. Görüşmede ilkeli uzlaşma ve üretkenlik vurgusu yapan Bakan, “Her siyasetçi seçildiği kente yaptığı hizmetlerle anılır. En icracı bakanlığın başındaki Bakansınız… İzmir için, İzmir’in gelişmesi, kalkınması ve sürdürülebilir bir kent olması noktasında iktidar ve muhalefet partisi milletvekilleri olarak bir araya gelebilmeliyiz. Bu süreçte başta Sayın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu ve CHP’li yerel yönetciler olmak üzere tüm yerel yöneticilerin bu istişare ve çözüm önerilerini birlikte konuşup tartışıp çözmesi gerekir. Ben siyasetin karşıtlıktan uzak, ilkeli uzlaşma üzerine yapılması gerektiğine inanıyorum. Üretkenlik temelinde bir araya gelebiliriz ve gelmeliyiz” ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile yaptığı görüşmeyi de dile getirerek, İzmir’in sorunlarının çözümü için elinden geleni yapacağını söyleyen Yıldırım, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı’yı telefonla arayarak konuyla ilgilenmesini rica etti. Görüşmeye AKP İzmir Milletvekilleri de katıldı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Tarım üretimi kooperatifle desteklenecek

İZMİR’E VERİLMİŞ BİZ SÖZÜM VAR
THY Genel Müdürü Temel Kotil ise, “İzmir ile ilgili ayrıca bir çalışma yapacağız. Adnan Menderes Havalimanı’nı yurtdışı uçuşlarda daha etkin bir hale getireceğiz. Benim İzmir’e verilmiş bir sözüm var. Bu konuda Sayın Bakanımızla yaptığınız görüşme çok önemli. Ben de aynı yaklaşımı benimsiyorum. THY ile Ankara-İzmir uçuşlarını daha önce denedik, yeterince yolcu talebi görmedi. Ancak tekrar denenebilir. Bu konuda da çalışma yapacağız. Sizin İzmir milletvekili olarak bize yapmış olduğunuz ziyaretten, bu konuya duyduğunuz ilgiden, konuyla ilgili bilimsel bir rapor almanızdan ve bunu bizimle paylaşmanızdan ayrıca mutluluk duyduğumu belirtmek isterim” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.