CHP’li Bakan : “Zaten onları yaşarken görmüyorsunuz”

CHP’li Bakan : “Zaten onları yaşarken görmüyorsunuz”
  • 12 Aralık 2016 10:11

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Sayın Bakan size söylüyorum; astsubaya, uzman jandarmaya, uzman erbaşa nanoteknoloji üniformalar giydirmenize gerek yok; zaten onları yaşarken görmüyorsunuz” dedi.

İçişleri Komisyonu ve Milli Savunma Komisyonu üyesi olan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, bütçe görüşmeleri kapsamında TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada OHAL kapsamında alınan tedbirlerin aşırı güvenlikçi bir yöne kaymasının engellenmesi gerektiğini ifade ederek, kanun hükmünde kararnamelerle devlette yapısal değişikliklerin yapıldığını vurguladı.

Yargılanırken Sivil, Çalışırken Asker, Disiplinde Emniyet Personeli!

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nun tüm sorunlarını ve çözümlerini tek tek sıralayan Bakan, “İçişleri ve Milli Savunma komisyonunda tartışmadan, ‘sivilleştireceğiz’ deyip üzerinde düşünmeden yaptığınız değişikliklerle Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarında ciddi yapısal sorunlar ortaya çıktı. Jandarma; yargılanırken sivil, çalışırken asker, disiplin söz konusu olduğunda Emniyet personeli. Astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş arasında vicdanı rahatsız eden farklılıklar var” dedi.

 

Kahramanlık Tanımı Yaptı

Sorunların kahramanlık üzerine hamasi nutuklarla çözülmediğini söyleyen Bakan, “Kahramanlık; vatan toprağı olan Süleyman Şah Türbesi’ni Ortadoğu çöllerinde sağa sola kaçırmak, değildir! İsrail’e meydan okuyup, 20 milyonu alıp davadan vazgeçmek hiç değildir! Türkiye Cumhuriyeti’nin bir devlet olarak tanınmasını sağlayan Lozan’a laf edip 18 adamıza Yunan bayrağı çekilmesine göz yummak değildir! Bir gün ‘Suriye’ye Esad’ın zulmüne son vermek için girdik’ deyip ertesi gün ‘terörle mücadele etmek için girdik’ demek değildir” diye konuştu.

“Kahraman kimdir?” diye soran Bakan, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “İkinci Dünya Savaşı’nda ülkemizi savaşın dışında tutarak çocukları babasız, babaları anneleri evlatsız bırakmayan İsmet İnönü’dür kahraman. Yugoslavya’da Hitler faşizmine direnen, savaş sonrası birçok etnik ve dinsel yapıyı bir arada, kardeşçe yaşatan Tito’dur kahraman. ‘Vietkonglar bana hiç kötülük yapmadılar ki, niye onlarla savaşayım?’ diyen ve bunun için cezaevinde yatan Muhammed Ali’dir kahraman. Okyanustaki bir adayı baskı ve zulümle yöneten diktatörü devirerek emperyalizmin elinden kurtaran Küba’nın Che’si Fidel’idir kahraman. En büyük gücün sevgi olduğuna inanan ve şiddete karşı sevgiyi silah olarak kullanan Hindistan’ın Gandi’sidir kahraman. Kıbrıs’a özgürlük ve barış götüren Karaoğlan’dır kahraman. Demokrasisini korumak için tankın önüne yatan halkımız, darbeye karşı yekvücut olan bu gazi meclisimizdir kahraman. Vatan sevgisiyle bizlerin çocukları özgürce yaşayabilsin diye kendi çocuğunun yetim olmasını göze alan jandarmadır kahraman. Çaresizlik içinde azgın denizlere açılan göçmenleri kurtaran sahil güvenlik personelidir kahraman. Dağılmış, işgal altındaki Osmanlı topraklarından Türkiye Cumhuriyeti gibi çağdaş, laik bir devlet çıkaran, ‘Yurtta barış, dünyada barış’ diyerek barış yapmasını da bilen, bilge önderimiz, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür kahraman.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Toplu ulaşıma Maraton İzmir ayarı

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.