CHP’den Şentop’a: Meclis çalışanları ve parlamento muhabirleri aşı olacak mı?

CHP’den Şentop’a: Meclis çalışanları ve parlamento muhabirleri aşı olacak mı?
  • 10 Mart 2021 11:48

 

 

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Meclis çalışanlarının ve parlamento muhabirlerinin aşı olması gerektiğini ifade etti, TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

Çalışma saatleri ‘normale’ döndü, ziyaretçi yasağı kalktı

CHP’li Bakan, önergede şu ifadeleri kullandı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bünyesinde daire başkanıyla, yasama uzmanıyla, milletvekili danışmanıyla, garsonuyla, temizlik çalışanıyla binlerce çalışan bulunmaktadır. Salgında ‘normalleşme’ adımları kapsamında çalışma saatleri eski hale getirilmiş, TBMM’ye ziyaretçi yasağı kaldırılmıştır. Meclis tam kadro tam performans çalışmaktadır. Yaşı gelen personel ve milletvekilleri Covid19 aşısı olmuştur. Eski milletvekilleri de aşı olmuştur. Ancak gerek sahada gerek Meclis’te her zaman yanımızda olan danışmanlarımız, başta temizlik çalışanları, garsonlar olmak üzere hem Meclis’in rutin işlerini hem bizlerin her ricalarını özveriyle ve güleryüzle yapan Meclis’in tüm emekçileri ve Meclis çalışmalarını takip ederek kamuoyuna duyuran basın emekçileri çalışma saatlerinin normale dönmesi ve Meclis’e ziyaretçi yasağının kaldırılması sebebiyle Covid19’a yakalanma tehdidine daha da açık hale gelmiştir.”

Meclis çatısı altındaki herkese aşı

Eşitlik vurgusu yapan CHP’li Bakan, “Milletvekilleri ile birlikte yüksek risk grubunda bulunan Meclis çalışanlarının da parlamento muhabirlerinin de aşılanması gerekiyor. Meclis çatısı altındaki herkes aynı kategoride değerlendirilmeli” dedi.

CHP’li Bakan, Meclis Başkanı Mustafa Şentop’a sordu:

“TBMM bünyesinde çalışan tüm personelin ve parlamento muhabirlerinin Covid19 aşısı olması konusunda çalışmanız var mı? Varsa hangi aşamadadır? Yoksa, neden böyle bir çalışmanız yoktur?”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Işıklar Mahallesi’nde değişim başlıyor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.