CHP’de kurultay heyecanı!

CHP’de kurultay heyecanı!
  • 3 Şubat 2018 11:29

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 36. Olağan Kurultay heyecanı bugün başladı… Partililer sabahın erken saatlerinde Ankara Arena spor salonunu doldurdu.

İstiklal Marşı okundu ve saygı suruşunda bulunuldu.

CHP’nin 36. Olağan Kurultayı, yurtdışında tedavi görmekte olan, CHP’nin bir önceki Genel Başkanı Deniz Baykal’a şifa dilekleri ile başladı.
Kurultayın ilk dakikalarında, genel başkan adayları yerlerini aldıktan hemen sonra ise, Adalet Yürüyüşünü anlatan “adalet filmi” izlendi.

Filmde Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı konuşmalardan alıntılar ve Adalet Yürüyüşü ile İstanbul Maltepe’de yapılan adalet mitinginden görüntüler paylaşıldı. Kılıçdaroğlu kendi sesinden Adalet yürüyüşünün neden yapıldığını anlattı. “Adaleti korumak, benim kadar sizin de göreviniz” mesajı verdi.

CHP’de kurultay heyecanı!

Eski genel başkanlara salonda yer ayrılmadığı görüldü. Hikmet Çetin davetliler arasında zor yer buldu. Murat Karayalçın tepki gösterdi ve gitti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da İnce’den yaklaşık 20 dakika sonra salona girdi. Kılıçdaroğlu eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte partilileri selamladı.

CHP’de kurultay heyecanı!

Genel Başkan aday adayı Muharrem İnce de salona geldi.

CHP’de kurultay heyecanı!

Mustafa Kemalin askerleriyiz sloganı Muharrem İnce’yi destekleyen tribünlerden geliyor. Her boşlukta sık sık slogan atıyorlar.

Saat 10.00 itibarıyla Arena dolu, tribünler ve delegeler yerini aldı. Salon dışında çok yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekiyor. Genel başkan adaylarının saat 12.00′ ye doğru salona gelmesi bekleniyor.
Genel başkan adaylarından CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin kurultayda ilk mesajını paylaştı. Twitter’dan ailesiyle fotoğraf paylaşan İnce, “Günaydın Biz hazırız Siz büyük bir değişime hazır mısınız?” ifadelerini paylaştı.

Salonda ilk gerginlik ise bir grubun “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganı atmasıyla yaşandı. Sloganın atılmasının ardından salonda son ses müzik açıldı.

Daha önceki kurultay düzenlerinin aksine bu kez delegeler tribünde örgütle beraber oturmadı, salonda ortada bir karenin içinde delegeler. Etrafa çekilen kırmızı platform üzerinden ise Kemal Kılıçdaroğlu salonu selamlayacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısında, Muharrem İnce, Ümit Kocasakal ve Ömer Faruk Eminağaoğlu aday adaylığını açıklayan isimler. Aday adayları, delegelerin yüzde 10’unun imzasını almaları durumunda aday olabilecekler.

CHP liderinin 7’nci kurultayında ilk gün genel başkan seçimi yapılacak, yarın ise Parti Meclisi ile Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belirlenecek.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Çiğli Meclisinde kararlar oy birliği ile alındı

AKP GİTMİYOR

Ana teması, “adalet ve cesaret” olarak belirlenen kurultay için 10 binin üzerinde kişiye davet gönderildi. Davetiye gönderilen isimler arasında, sanatçılar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, diplomatlar ve eski siyasetçiler de bulunuyor.

Ancak diğer partiler kurultaya temsilci gönderirken AKP, CHP Kurultayı’na Temsilci göndermeme kararı aldığı öğrenildi.

SALONA HANGİ PANKARTLAR ASILDI

Yaklaşık 600 polisin görev aldığı kurultay alanında özel güvenlik görevlileri ve partililer de güvenlik amacıyla görev aldı. Spor salonuna çıkan yollar araç trafiğine kapatılırken, salonun çevresinde bomba arama köpekleriyle arama yapıldı.

Partililere Türk Bayrağı ve parti flamaları dağıtıldı. Salonda “Biz adaletli bir Türkiye istiyoruz”, “Barışı birlikte inşa edeceğiz”, “Biz biriz, biz bütünüz, biz vatanseveriz”, “Yine yeniden cumhuriyet”, “Tutuklu gazetecilere özgürlük”, “Hak, hukuk, adalet için CHP” afişleri yer aldı.

Tutuklu CHP milletvekili Enis Berberoğlu’nun fotoğrafının yanında yer alan “Bir gün mutlaka buluşacağız özgürlükte” afişi de dikkat çekti.

Salonda Mustafa Kemal Atatürk ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafları asıldı.

İşte kurultay salonu ve çevresinde yaşananlar:

CHP’de kurultay heyecanı!

Öte yandan Arena Kapalı Spor Salonu’nun dışına asılan afişlerde Mustafa Kemal Atatürk’e ayrılan yer, partililerden tepki çekti:

CHP’de kurultay heyecanı!

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.