CHP’de ‘gözyaşı’ tartışması: Eski Başkan’la İl Yöneticisi karşı karşıya!

CHP’de ‘gözyaşı’ tartışması: Eski Başkan’la İl Yöneticisi karşı karşıya!
  • 27 Haziran 2016 15:43

CHP İzmir eski İl Başkanı Kemal Karataş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şehitlerle ilgili sözlerine tepki göstermek düzenlediği basın toplantısında ağlayan İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’i eleştirdi.  Yüksel’in şimdiye kadar yaptıklarını eleştiren Karataş, gözyaşları üzerinden gönderme yaparak “Sen ağlama dayanamam” dedi.

Karataş, kamuoyuna paylaştığı yazısında Yüksel için, “ İl başkanı düzenlediği basın toplantısında hüngür hüngür ağlamaya başlamaz mı. Hazırlıksız il Başkan yardımcıları mendil yetiştiremediler. Göz yaşlarını silmesi için. Gözleri ağlamaktan şişmiş, burnu pinokyo gibi kızarmış, Behlül Behlül bakan o mahzun duruşu, sakinleştirilmiş haliydi.  Sen ağlama sayın il Başkanı. Sen muhalefetsin. Sana ağlamak yakışmaz. Düş yollara. Anlat halka. Çözüm sun. Önerilerde bulun. Senin işin ağlamak değil. Ağlamak çaresizliktir. Senin işin halka gitmektir. Olup biteni halka anlatmaktır. Geçen hafta İzmir’e genel Başkan Kılıçdaroğlunu getirdiniz. Kaç kişi karşıladınız, kaç kişi uğurladınız? Karşılama uğurlama mangasına döndü il örgütü. Kimsenin haberi olmuyor gelip gittiğinden. Medya birkaç satır yazmasa. Kendin pişir kendin ye hallerindesiniz. Genel Başkanında katıldığı şehit ailelerine iftar düzenlediniz. Dernek başkanı bile gelmedi iftar yemeğinize. Niye diye kendinizi sorguladınız mı? Senin görevin ağlamak mı, ağlatmamak mı? Sen Behlül Behlül burnunu çekip de ağlama başkan. Sonra çaresizliğine ağlarsın. Olan CHP ye olur. Sen ağlama dayanamam” ifadelerini kullandı.

SEN DE Mİ?
Karataş’ın İl Başkanı Yüksel’i eleştirdiği yazısına İl Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Özen’den yanıt geldi. Yüksel’in ekibinde olan Özen, “Sen de mi Karataş” başlığı ile yazdığı yazıda, “Ah Kemal Karataş 1989’un Efsane İl Başkanı. Senden sonra hiçbir il başkanını beğenemedin. Ne senden iyi Baratalı’yı beğendin, Ne Ekrem Beyi, ne Selçuk Ayhan’ı ne Ali Engin’i ne Alaattin Yüksel’i. Hatta senden sonra hiç İl başkanı olmadı İzmir’de sana göre…1999 seçimlerinde önseçim yapmıştık ve sen 7.sıraya ancak çıkabilmiştin. Hani resmini bile vermemiştin afiş için. İl sekreteriydim eski küçüklük resimlerinden birini ancak kullanabilmiştik. Çalışmalara bile katılmadın örgütümüzün senin gibi bir değeri seçmediğinden dolayı” dedi.

Karataş’a, “sen işte o gün bozuldun” diyen Özen,  şunları söyledi: “Bozuldun ya ondan sonra dikiş tutmadı sende. Rüzgarda sürüklenen yaprak gibi bir o yana bir bu yana parti içinde. Genel Başkanımız Altan beyin şoförlüğünü yaptın lmadı. Baykal yapısına ‘yılanlar-çıyanlar’ dedin olmadı. En iyi Mardinli ölü Mardinlidir diyen gazete manşetlerin çıktı. Olmadı. Mardinlilerin yapısına sığındın olmadı. Tam Baykal sana son bir af çıkardı, Konak Belediye Başkanı olacaktın bu kez beceriksizliğin ve ektiğin kin ve nefret tohumları bırakmadı peşini.  Bahtı kara yüreği taş olmak bırakmadı seni. Şimdi Urla’da villanda oturup AKP bültenlerine manşet olmak için CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel’e yüklenip Binali vekili Atilla Kaya’ya omuz veriyorsun. Bir eski il başkanına yakışmıyor. Ama sana her şey yakışıyor be bahtı kara, yüreği taş abim. Konuş sen konuş. AKP’li Atilla Kaya’nın yanında birde yüreği “TAŞ” bir dostumuz bari olsun”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Balkan’dan ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.