CHP yıllar sonra birinci parti!

CHP yıllar sonra birinci parti!
  • 31 Mart 2024 23:43

Türkiye’nin merakla beklediği yerel seçim sonuçları gelmeye başladı. Sandıkların açılmasıyla sürpriz seçim sonuçları 31 Mart akşamına damga vurdu. Oy sayımı 81 ilde sürerken, Türkiye haritası da netleşmeye başladı. 2019 seçimlerinde turuncu renkte olan pek çok ilin kırmızıya döndüğü görüldü. Bazı illerde AK Parti’nin elinde olan belediye başkanlıkları CHP’ye geçti.

Sandıkların yüzde 75’inin açıldığı ilk sonuçlara göre CHP uzun yıllar sonra yüzde 37,13 olarak birinci parti oldu. AK Parti’nin oy oranın ise yüzde 36,14 olduğu görüldü.

İSTANBUL VE ANKARA’DA BÜYÜK FARK VAR

Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasında geçen İstanbul’da kimin önde olduğu yakından takip edilirken, Turgut Altınok ile Mansur Yavaş’ın yarıştığı Ankara’da da ilk sonuçlar geldi. Yeniden Refah Partisi, Zafer Partisi, İYİ Parti ve DEM Parti’nin alacakları oy oranları da merak edilirken; İstanbul ve Ankara’daki oy farkları gündem oldu.

16 milyon kişinin yaşadığı İstanbul’da Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasında kıran kırana bir rekabetin yaşanacağı iddiaları seçim heycanını daha da artırmıştı. Mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Cumhur İttifakı’nın ortak adayı AK Partili Murat Kurum arasında geçmesi beklenen İstanbul seçimlerinde sonuçlar geldi.CHP yıllar sonra birinci parti!

Bu haber ilgini çekebilir ->  BAŞKAN TÜRKMEN’DEN 1 MAYIS MESAJI
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.