CHP PM Üyesi Kılıç’tan ‘danıştay kanunu’ açıklaması

CHP PM Üyesi Kılıç’tan ‘danıştay kanunu’ açıklaması
  • 9 Temmuz 2016 09:00

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi (PM) Üyesi Avukat Sevda Erdan Kılıç Danıştay Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un TBMM’de kabul edilmesinden sonra ülkedeki hukuk düzeninin iyice sorgulanmaya başlandığını söyledi. Eskişehir’de partinin bayramlaşma törenine katılan Kılıç,  hukuk sistemindeki karmaşa ilgili açıklama yaptı. Kanunla ilgili düzenlemeler meclisten geçmeden önce Anayasa Komisyonu’nun CHP’li Milletvekili Üyeleri Necati Yılmaz, Namık Havutçu, Mehmet Gökdağ, Cemal Okan Yüksel ve Zeynel Emre’nin şerh raporunda tüm ayrıntıları gözler önüne serdiğini anlatan PM Üyesi Kılıç, “Biz de raporu en ince ayrıntısına kadar okuduk. Gerçekten komisyon üyelerimiz hükümetin bu düzenleme ile neler yapmaya çalıştığını, amacının ne olduğunu en ince ayrıntısına kadar anlatmış. Yargının her kademesine şimdiye kadar istediği gibi müdahale eden iktidar şimdi gözünü yüksek yargıya dikmiş durumda. Formül olarak üye sayılarını arttırarak çoğunluğu sağlamaya çalışıyor. Görev sürelerinde de değişiklikler yapılacak. AKP yargı içinde kendisine dur diyecek isimleri tasfiye etmek için artan üyeler içinde muhalefeti eritme formülünü geliştirmiş durumda. AKP’nin asıl amacı yargıda kendinden olmayan herkesi tasfiye etmektir” diye konuştu.

Hükümetin kısa zamanda defalarca kanun değişikliği yaparak yargıya sistemli bir şekilde müdahale ettiğini anlatan Kılıç, “Ne yazık ki hukukun üstünlüğü, hukuk devleti, yargının bağımsızlığı gibi temel ilkeler ayaklar altına alınmaya çalışılmaktadır. Kurduğu diktatör düzenine kılıf arayanların kendilerini saklanma alanı olarak gördükleri yargıda yaptıkları düzenlemeler ticari ve ekonomik hayatta da kendisini göstermektedir. Şirketlere atanan kayyumlar, finans kuruluşlarına el koymalar, fütursuzca uygulanan ekonomik yaptırımlar iş dünyasında da büyük tedirginlik yaşatmaktadır. Adaleti mülkün yani devletin temeli olmaktan çıkartıp kendi çıkar ve ihtirasları göre yönlendirmeye çalışanlar zamanı geldiğinde hesap verecekler. Onları, kurguladıkları düzen ve yandaş yargıları bile kurtaramayacaktır. Tıpkı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunmaz” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay’a “otobüs hattı” teşekkürü
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.