CHP Menemen’den Serdar Aksoy’a destek açıklaması

CHP Menemen’den Serdar Aksoy’a destek açıklaması
  • 4 Şubat 2019 11:41

CHP Menemen İlçe Başkanlığı, yaptığı yazılı basın açıklamasıyla CHP Menemen Belediye Başkan Adayı Serdar Aksoy’a desteklerini açıkladı.

Yönetimden Serdar Değirmenci, Kadir Yıldırım,  Ali Sakallı,  Hasan Türkmen,  Oskay Dönmez ve  İsmail Akıncı’nın bulunduğu açıklamada şu sözlere yer verildi:

Ülkemiz ekonomisinin büyük bir çöküntüye uğradığı, bütün ekonomik göstergelerin alarm verdiği, hayat pahalılığın dayanılmaz boyutlara ulaştığı, 16 milyon insanımızın yoksul, 6 milyon insanımızın işsiz olduğu, dış borcumuzun 450 milyar doları aştığı bir dönemde;  Türkiye tarihinin en önemli yerel seçimlerine gidiyor.

Temel hak ve özgürlüklerin askıya alındığı, tek adam rejiminin hayata geçirilerek TBMM’nin işlevsiz hale getirildiği, yargının tarafsızlığını ve bağımsızlığını önemli oranda yitirdiği, düşünce ve ifade özgürlüğünün yok edildiği, barışçıl gösteri hakkı ve örgütlenme özgürlüğünün ortadan kaldırıldığı, sendikal hakların askıya alındığı, basının, aydınların, sanatçıların susturulduğu, baskı altına alındığı, eğitimin çöktüğü, üniversitelerin bilim yuvası olmaktan hızla uzaklaştığı, yer altı ve yer üstü kaynaklarımızın, fabrikalarımızın yabancılara satıldığı bir ortamda CHP’ye çok büyük görevler düşmektedir. Bu yerel seçimler sonuçları itibarıyla, yerel olmakla kalmayacak, genel siyaseti de derinden etkileyecektir. Millet İttifakının yerel seçimlerden başarıyla çıkması, Türkiye’de siyasetin yeniden şekillenmesine yol açacaktır.

CHP; ülkemizde devleti de, cumhuriyeti de, demokrasiyi de kuran bir partidir. Bizi birleştiren, bir araya getiren, birlikte siyaset yapmamızı sağlayan ortak paydamızdır. Atamızdan, dedemizden, babamızdan bize kalan en büyük mirastır. İlk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk:

“ Benim iki büyük eserim vardır; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir.” demiştir. Onun için, Cumhuriyete ve Cumhuriyet Halk Partisine sahip çıkmak, yaşatmak, her partilinin boynunun borcudur. Cumhuriyet Halk Partisinin yetkili kurullarının aldığı kararlara uymak, bu doğrultuda çalışma yapmak her üyenin tartışmasız görevidir. Partimizin Merkez Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi Menemen içinde bir karar vermiş ve aday olarak Serdar Aksoy’u belirlemiştir. Aday belirlendikten sonra bu kararı tartışmaya açmak, hiç kimseye bir şey kazandırmayacağı gibi, açıklanan kararı da değiştirmeyecektir. Artık parti içi yarış sona ermiştir. Gün; görev bayrağını partinin yeni adayına devretme zamanıdır. Bütün ünvanlar, bütün makamlar, bütün mevkiler gelip geçicidir. Aslolan; giderken bir hoş sada bırakabilmektir. 20 yıldır Menemen’e başarılı bir şekilde hizmet eden Belediye Başkanımız Tahir Şahin;  Menemen’e kazandırdığı eserlerle her zaman hatırlanacaktır. Gün ayrışma günü değil, birlik ve beraberlik içinde, hep birlikte çalışma günüdür. Parti terbiyesi de bunu gerektirmektedir. Bölünmenin, ayrışmanın, AKP’nin işine yaramaktan başka bir anlam taşımayacağı apaçık meydandadır. Ayrışma yüzünden Menemen Belediyesi,  AKP’ye kaptırılırsa, bunun vebalini kimse üzerinde taşıyamaz.

Bu haber ilgini çekebilir ->  ‘Heyecanla çalışıyoruz’

Çeşitli tarihlerde Menemen’de, ilçe başkanı, belediye başkanı olarak görev yapmış kişiler olarak, partimizin ve Menemen’lilerin bize yüklediği tarihi sorumluluğun bilincinde olarak, Genel Merkezimizin kararları doğrultusunda, adayımız olan Serdar Aksoy’a destek olacağımıza ve onu belediye başkanı seçtirmek için her türlü çalışmayı yapacağımızı, tüm örgütümüze ve kamuoyuna açıklamayı bir görev biliyoruz. Hep birlikte çalışacağız, hep birlikte başaracağız.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.