CHP Kurultay İçin Nefesini Tuttu

CHP Kurultay İçin Nefesini Tuttu
  • 15 Ocak 2016 10:10

CHP’nin, bu hafta sonu Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleştireceği 35. Olağan Kurultay için her şey hazır.  Kurultay için 300 sayfalık ‘CHP Kurultayları’ albümü hazırlandı.

Radikal’den Ercan Sarıkaya’nın haberine göre birinci gün genel başkan, ikinci gün ise PM seçimi yapılacak. Yarın başlayıp pazar günü tamamlanacak ‘demokrasi, değişim ve kardeşlik’  ana temalı kurultayında parti vitrinin büyük oranda değişmesi bekleniyor. CHP liderinin özellikle parti dışından gelen birçok akademisyenlerin partiye katkısının az olmasından yakındığı bu nedenle listesinde özelikle partinin içinden yetişmiş genç isimlere yer vereceği dile getiriliyor.

İL BAŞKANLARINDAN İSİM İSTEDİ
Kurultay öncesi, 940 ilçe ve 81 ilde kongresi yapıldı. Genel başkan ile 60 PM üyesi ve disiplin kurulu iyelerin seçecek yeni kurultay delegeleri belirlendi. 81 ilin 46’sında il başkanları yenilendi. 35 ilde ise mevcut il başkanları yeniden seçildi. CHP’nin kurultayına İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük illerin damga vurması bekleniyor.

CHP lideri dün il başkanlarıyla bir toplantı yapıp görüşlerini aldı. Kılıçdaroğlu’nun toplantıda, il başkanlarından PM için isim istediği, il başkanlarının da ilin büyüklüğüne göre, 5 ile 10 kişi arasında isim bildireceği kaydedildi. Yine bölgelerin birleşerek ortak isim belirleyebileceği de ifade ediliyor. CHP lideri bugün de Mevcut PM üyeleri ile son toplantısın yapacak.

DİVAN BAŞKANI KARAYALÇIN
İl Başkanlarının CHP lideri ile yaptıkları toplantıda kurultayın Divan Başkanlığı için İstanbul Eski İl Başkanı Murat Karayalçın’ın önerdikleri ve bu konuda büyük oranda karar verildiği belirtiliyor.

PARTİ MECLİSİ’NİN TALİBİ ÇOK AMA…
CHP liderinin partinin vitrini MYK ile büyük karar organı Parti Meclisi’nde büyük değişiklikler yapacağı dile getiriliyor. CHP’nin bu kurultayda öze dönüş yapacağı, parti emekçilerini özellikle PM’ye taşıyacağı konuşuluyor. Genel Başkan Yardımcıları Sencer Ayata, Ercan Karakaş ve Yakup Akkaya’nın aday olmayacağı dile getirilirken, aralarında Tekin Bingöl’ün de bulunduğu bazı isimlere de CHP liderinin listesinde yer vermeyeceği konuşuluyor.

GENÇLER VE KADINLARA LİSTEYE GİRİCEK
Yeri garanti görülen tek kadın ise Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke olarak görülüyor.  Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, Bülent Tezcan gibi isimlerin listede yeniden yer alacağı kulislerde konuşulurken, Onursal Adıgüzel, Çağdaş Şirin, Öztürk Yılmaz, gibi genç isimlerin de önce PM daha sonra parti yönetimine gireceği dile getiriliyor. Tunceli’den 1 Kasım’da vekil seçilen Gürsel Erol, daha önce CHP liderinin listesini delerek PM’ye giren Aykut Erdoğdu, Stratejist Cenk Sidar, Aysun Bankoğlu, Gülizar Biçer Karaca gibi isimlerin CHP liderinin PM listesinde yer bulacakları da konuşuluyor. Milletvekilleri, Dursun çiçek, Candan Yüceer,  RTÜK üyesi Ali Öztunç, İletişim Bilici Dr. Ali Haydar Fırat, MÜYAP Yönetim Kurulu Üyesi ve Almanya Alevi Bektaşi Kültür Enstitüsü üyesi Hasan Akkiray, Ergenekon davasında tutuklanan Teğmen Ali Çelebi’nin de PM için adları dillendiriliyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı; “Çeyrek asır geçti, yüzleşemiyorlar!”

LİSTE ÇARŞAF MI BLOK MU OLACAK?
Parti tüzüğüne göre PM üyelerinin ‘çarşaf’ liste ile seçilmesi gerekiyor. Birçoğu ‘blok’ liste ile seçime giden ve kazanan il başkanlarının ‘çarşaf’ liste yönünde görüş bildirdiği dile getiriliyor. ‘Çarşaf’ liste olursa il kongrelerinde müdahil olan bazı parti yöneticilerinin çizik yeme riski bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.