CHP İzmir’in siyasetinde ayrışma başladı!

CHP İzmir’in siyasetinde ayrışma başladı!
  • 22 Haziran 2023 14:33

Gizem Çetinkol – Gazete Ege / CHP’de değişim çağrısında yeni gelişme. İkinci tur seçiminin hemen ardından ilk sosyal medya paylaşımı ile değişim çağrısı yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ardından parti ikiye ayrılmış, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yola devam etmek isteyenler görüşmeler yaparken, değişim isteyenlerde istişarelerini sürüdürüyorlardı.
BAŞKAN SOYER DEĞİŞİM DEDİ
Geçtiğimiz gün CHP Genel Merkez’inde İl Başkanları toplantısı gerçekleşirken, bir değişim çağrısı da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den gelmişti. Başkan Soyer, 7 sayfalık bir çağrı yayınlamış değişim çağrısını Japon atasözü ile dile getirmişti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çağrısında öne çıkan cümlesi, “Bir Japon Atasözünde söylendiği gibi; “Zafer değil, yenilgi öğretir.” CHP’nin eksikleri ve kusurları olduğundan, bir değişime ihtiyaç duyulduğundan şüphemiz yok.” demişti.
BAŞKAN ASLANOĞLU KILIÇDAROĞLU DEDİ
Büyükşehir Belediye Başkanları değişim çağrıları yaparken 81 İl Başkanından ortak bir metin ile Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yola devam çağrısı geldi.
Açıklamanın öne çıkan kısmı ise şöyle;
Partimizde Genel Başkanımız dahil hiçbirimiz eleştiriden muaf değiliz. Yapıcı, eksiklerimizi gösteren eleştirilerin başımızın üstünde yeri vardır, kabulümüzdür. Genel Başkanımızı itibarsızlaştırmaya yönelik yaklaşımları tasvip etmediğimizin de bilinmesini isteriz” ifadeleri kullanıldı.

CHP İzmir'in siyasetinde ayrışma başladı!
BAŞKANLARIN BİRİ DEĞİŞİM, BİR DİĞERİ GENEL BAŞKAN DEDİ

Üst üste yapılan açıklamaların ardından CHP İzmir’de, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve beraber yol yürüdüğü, göreve gelmesini sağladığı CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun farklı yol haritası çizmesi ayrıştıkları yönünde yorumlanmaya başladı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Büyükpark’ta Hıdırellez coşkusu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.