CHP İzmir’den saldırıya tepki

CHP İzmir’den saldırıya tepki
  • 13 Mart 2017 14:42

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı Buca’daki Hayır ofisine yapılan saldırıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Zekeriya Temizel, Musa Çam, Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina hazır bulunduğu açıklamada İl başkanı Asuman Ali Güven ve Buca ilçe Başkanı Çağdaş Kaya konuştu.

En başta söylediğimiz noktadayız 

Başkan Güven  “Ülkemiz son derece önemli, belki de telafi fırsatının olmayacağı bir referanduma gidiyor. Bu önemli oylamaya giderken cumhuriyet, kardeşlik, barışın devamı için 16 Nisan’da hayırdan yana tercihini kullanacak olan bizler, karşı oy kullanacakları farklı görmüyoruz. Hepimiz bu milletin parçasıyız. En başından beri gerginliğe, bölünmeye, kutuplaşmaya izin vermeyeceğimizi, bu yolda tahriklere kapılmayacağımızı söylemiştik. Bugün de en başta söylediğimiz noktadayız. Sonuç ne çıkarsa çıksın bu ülkede yine bir arada yaşayacağız. Bu memleket üzerinde hiçbirimizin bir diğerinden fazla söz hakkı yoktur. Hepimiz eşit ve kardeşiz. Yapılan tahriklere rağmen el birliğiyle yarattığımız demokratik ortamın bozulmasına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Devama gelecek mesajı…

Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, “Saldırı Cuma gecesi yapılmıştır. Materyallere verdikleri zararları instagram hesaplarına yüklemişlerdir. Yüzleri maskeli bir şekilde yapmışlardır ve not bırakmışlardır. Cumhuriyet başsavcılığına başvurduk. Daha kışkırtıcı bir sürece girmemek için bu açıklamayı yaptık. AKP Buca İlçe Başkanlığı FETÖ operasyonları sonrasında Yıldız Koleji’nin 5 katlı binasını parselleyerek seçim ofisi yapmıştır. Saldırıda bir görüntüde bir kişi yüzü maskeli olarak görünüyor. Propaganda araçlarımızın hepsi parçalanmış. Ofise herhangi bir saldırı yok ama ‘devamı gelecek’ diye bir not bırakmışlar. Tamamen devletin bütün imkanlarını kullanarak geçirilen bir süreç yaşıyoruz. Buca’daki örgütümüze göz dağı vermeye çalışıyorlar ama biz korkmuyoruz. Biz sağduyulu ve barış havasında bir seçim geçirmek istiyoruz. Şunu da bilsinler ki  bunun hesabını soracağız.” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Çiğli Meclisinde kararlar oy birliği ile alındı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.