CHP İzmir’de büyük buluşma!

CHP İzmir’de büyük buluşma!
  • 9 Nisan 2016 09:15

CHP İzmir Örgütü parti içi sorunların masaya yatırıldığı, yeni tüzük için önerilerin dinlendiği ve 2019’da yapılacak yerel seçim hazırlıkları kapsamında sandık örgütlenmesinin planlandığı ilçe danışma kurulu toplantıları tamamladıktan sonra büyük buluşmaya kilitlendi.

Örgüt Kültürpark’taki İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda bir araya geliyor.

Toplantıya il yönetimi, il disiplin kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve ilçe sekreterleri, partili belediye başkanları, milletvekilleri, il delegeleri, Parti Meclisi üyeleri ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin yanı sıra sendika ve meslek örgütlerini başkanları ve CHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir’den Sorumlu Haluk Koç da katılacak.

Kurultay havasında geçen İl Danışma Meclisi Toplantısı iki bölüm halinde gerçekleşecek. Basına açık ilk bölümde CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır,  CHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir’den Sorumlu Haluk Koç, CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve STK temsilcileri konuşma yapacak.

Basına kapalı bölümde ise parti için sorunların yanı sıra yeni tüzük önerileri masaya yatırılacak ve 2019 yerel seçim sürecinde çalışma metotları üzerine fikir alışverişi yapılacak.

Açılış konuşmasını yapan CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Cumhurbaşkanı ve AK Parti iktidarını eleştiri. Yüksel,  “Tarafsız olan bertaraf edilir anlayışı hem ilimizde hem ülkemizde devam etmektedir. Muhtedir diyorki; bir taraf olan bertaraf olur, biz de diyoruz ki; tam da bu nedenle Cumhuriyet’ten yana, Atatürk ilkelerinden yana, özgürlükler ve demokrasiden yana, çocuk haklarından, insan haklarından yana taraf olunmalıdır diyoruz” şeklinde konuştu.

“PKK’YI VE PARALELİ BÜYÜTEN İKTİDARI…”

Şehit haberlerine dikkat çeken Yüksel, “Bunca şehit verirken, terörle hiçbir ilişkisi olmayan insanlar, sivil yurttaşlarımız ölüyor. Bu terörü yaratan, PKK’yı lanetle kınıyoruz. Döktükleri kanda boğulacaklarını biliyoruz. Bizi terörle yan yana göstermeye çalışan, terörü besleyen büyüten paraleli besleyen, büyüten bu iktidarı nefretle kınıyoruz” dedi.

İzmir’in, AK Parti’nin politikalarından doğrudan yada dolaylı şekilde olumsuz olarak etkilendiğini belirten Yüksel, “AKP, 2002 yılında iktidar olduğunda, İzmir kamu yatırımlarında yüzde 6 pay alıyordu, bugün yüzde 3’e düşmüş durumda. İzmir, 5 veriyor 1 alıyor. İzmir Büyükşehir Belediyemiz, son 8 yılda koskoca devletin yaptığı yatırımdan daha fazla yatırım yapmıştır. AKP, İzmir’e kamu yatırımı yapmadığı gibi, bizim yerel yönetimlerimizin projelerini Ankara’da bekleterek engelliyor. Bu projelerin yürümesini geciktiriyor. Ama geciktirmelerine rağmen eninde sonunda bizim yerel yönetimlerimiz bu projeleri hayata geçirecektir’’ ifadelerini kullandı.

“BAKAN EL UZATTI DELİCAN KAVGA ÇIKARMA DERDİNDE”

Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Yüzülebilir Körfez Projeleri’nin İzmir için çok önemli projeler olduğunu belirten Yüksel, “Katı Atık Bertaraf Tesisi konunda Büyükşehir Belediyemiz’in 2005 yılından beri çalışmaları var. Yer konusunda bir çok engele takıldı. 2 yıl önce olumlu rapor veren Orman Bölge Müdürlüğü, 2 yıl sonra olumsuz rapor veriyor. İzmir’in katı atık sorunu, herkesin, bütün İzmirli’nin sorunudur. Körfez Projesi için ise, 2011 yılında Büyükşehir Belediyemiz ve TCDD beraber başvuru yaptı. 5 yıldır hala ÇED raporu verilmedi. Bakanımız Binali Yıldırım, bizi Ankara’ya çağırdı, bir el uzattı. AKP İl Başkanı ise, çıkıp açıklamalar yapıyor, nasıl kavga çıkarırız derdi. Yüzülebilir Körfez Projesi’nde hep birlikte yüzeceğiz Sayın Delican. Katı Atık Bertaraf Tesisi’ni hep birlikte kullanacağız. İzmir’e hizmet etmeyecekseniz neden siyaset yapıyorsunuz? İzmir’i sevmiyor musunuz?” dedi.

“SEN TÜRKİYE’NİN PARTİSİ OL…”

Karşılarında Türkiye Cumhuriyeti’ni bir yerlere sürüklemek isteyen siyasi mekanizma olduğunu dile getiren  Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, “Bunlar ne ile barışık, neyin mücadelesini yapıyorlar. Karşımızda bilinçli, bizim hayat şartlarımızı, modern Türkiye Cumhuriyeti’ni bir yerlere sürüklemek isteyen siyasi mekanizma var. Kendi içimizde yarışalım, mücadelemizi yapalım ama sonra aklımızı başımıza alalım. Bu bağımsız Türkiye mücadelesi, emek mücadelesi, bunu hepimizin bilmesi gerekiyor. Evet korku var, evet sindirdiler. Ama bu ülkenin korkmayan insanları ve korkmayan kurumları var. Hala her şartta bedeli ne olursa olsun, baş da eğmeyeceğiz, baş da vermeyeceğiz. Sistematik bir saldırı var. Ben parti içinde muhalif bir insanım ama partinin kurumsal kimliğine hep saygım oldu” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  “Öz’e Dönüş” konseptiyle 13. Alaçatı Ot Festivali büyük bir coşkuyla başladı

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ı da sert bir dille eleştiren Koç, “Sen Türkiye’nin partisi ol, Türkiye‘de Kürt kardeşlerimin demokratik hak taleplerinini bir terör örgütünün iradesine ipoteklemeden gel Meclis’te savun. Sen Kürt kardeşlerimizin siyasi temsilcisin diye ortaya çıktın, otur yerine sarayın uşağı!’’ ifadelerini kullandı.

“SAPIKLIĞA YARDIM VE YATAKLIKTAN…”

Türkiye’de iktidarın ülkeyi yönetemediğine değinen Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, “İktidar, karşı devrim hareketini çok iyi yönetiyorlar. Bunun için terörü ve yoksulluğu iyi yönettiklerini söyleyebiliriz. Karaman’da çocuklar istismara uğruyor, ama genel başkanımızın sözünü alarak gerçekte yaşanan sorunu örtbas etmeye çalışıyorlar. AKP, 13 yıl önce iktidara geldiğinde terör bitme noktasında iken, terörü sonuna kadar kullandılar. Gittiler barış süreci adı altında Oslo’da protokole imza attılar, İmralı’dan medet umdular, Kandille masaya oturdular. ‘PKK silah bırakacak, terör yok edilecek’ dediler. Ama 7 Haziran sonraki terör faaliyetleri Türkiye’yi nereye getirdi. AKP siyasi iktidarını nasıl yeniden koruyabildiği, bundan kim fayda sağladığını yaşayarak gördük. Türkiye bir çözümsüzlüğe, bir tıkanmışlığa geldiği noktada gündem değiştirerek, o gündemin gereği olarak vatandaşları, yandaş medya kanallarıyla tartıştırmaya getiriyorlar. İstismara uğrayan çocuklar unutuldu. Sayın Genel Başkanımız hakkında olmadık laflar da ağızlarına alıyorlar. Onların işgal ettikleri koltuklardan derhal uzaklaşmaları gerekiyor. Biz teröre yardım ve yataklıktan kendileri hakkında suç duyurunda bulunduk ama yapmamız gereken bir şey daha var, o da sapıklığa yardım ve yataklık etmekten suç duyurusunda bulunmaktır’’ dedi.

“YEREL YÖNETİMLERİN GENEL MERKEZ TARAFINDAN DESTEKLENMESİ GEREKİR”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel yönetimlerin başarısının yadsınamayacağını, CHP’nin yerel yönetimlerde iktidar olduğu il, ilçe ve beldelerde  partinin  daha iyi durumda olduğunu belirtti. Kocaoğlu, “Genel iktidarın, yerel iktidarın başarılı çalışmalarından geçtiği gibi, genel doğrultudan hareketle yerel yönetimlerin daha iyi değerlendirilmesi, sahiplenilmesi ve genel merkez tarafından desteklenmesi gereklidir. Çünkü yerel iktidarlar başarılı olamadan genel iktidarın kapısının açılması çok zordur. Belediye başkanları görev yaptıkları kentleri, beldelerini çok iyi tanıyan insanlardır. Dolayısıyla parti yönetiminin alacağı kararlarda görüş ve önerilerine başvurması gerekmektedir. Şuanda CHP’nin en büyük itici gücü, güçlü, çalışkan dürüst ve adil, genelin yararını koruyan yerel yönetim anlayışıdır’’ şeklinde konuştu.

İl başkanından, ilçe başkanına, milletvekilinden, genel başkanına, öggütün bütün birimlere kadar herkese sahip çıkmanın gerektiğini vurgulayan Kocaoğlu, ‘’Güçlenmek zorundayız, güçlerimizi birleştirmek zorundayız. Umut biziz, umut CHP’dir. Bize çalışmak düşüyor, bize gayret düşüyor, bize birlik beraberlik içerisinde olmak düşüyor. Bunu yapabilirsek insanların susadığı, tüm hemşerilerimizin, vatandaşlarımızın susadığı demokrasiyi , adaleti, hukuk devletini, yozlaşan hukuk sistemini halktan aldığımız güçle kurtarabiliriz, başarabiliriz. Bir tek olmamız gereken birlik beraberlik. Uzlaşının yolu karşısındakini dinlemekten karşısındakinin yerine kendini koymaktan geçer. Birbirimize sahip çıkalım’’ ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.