CHP İzmir Kaynıyor

CHP İzmir Kaynıyor
  • 13 Aralık 2015 15:00

Gizem Çetinkol-Gazete Ege/CHP İzmir İl kongresine 1 hafta kala adaylıklar bir türlü netleşemedi. Oldukça çekişmeli gerçekleşen adaylık süreci, İzmir’de yoğunluk yaşatıyor.

İlk olarak Nebi Kaya’nın adaylığını açıklaması ve ardından da mevcut il başkanı Bedri Serter’in adaylığını açıklamasıyla start alan kongre sürecinde birçok ismin de adı yer alıyor.

Ankara’ya giderek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen ve İzmir örgütünün görüşlerini öğrenmek için İzmir’e dönen Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’ın, Cuma günü İzan Otel’de ilçe başkanları ile gerçekleştirdiği toplantı, katılımın az olması ile pazartesi gününe ertelenirken, İl Başkanı Bedri Serter de Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüşmüş ve Konak ilçe Başkanı Şakir Başak’la İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun sürece dahil olmasından yakınmıştı. Serter, ‘Bu durumda örgüt içinde çok başlılık oluyor, Belediye Başkanları sürece dahil olmasın’ çağrısı yapmıştı.

Aynı zamanda İzmir’de de dengeler değişim gösterdi ve arası bozuk olan CHP İzmir Eski Milletvekili Alaattin Yüksel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yeniden birlik sağladı. Başkan Kocaoğlu, Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar‘dan desteğini çekti.

Kulislerden yükselen seslere göre Yüksel ve Kocaoğlu’nun ortak bir aday çıkaracağı ya da Eski vekil Alaattin Yüksel’in kendisinin aday olacağı yönünde.

Adaylık için ismi geçen milletvekili adayı da olan Ülkümen Rodoplu‘nun da Başkan Kocaoğlu’nun desteği olmadan aday olmayacağı öğrenildi.

Güven tazeleyerek yeniden ilçe başkanı olan Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin“in de il başkanlığı adaylığını Eski vekil Alaattin Yüksel’in önünü kestiği, kulislerde konuşuluyor.

Öte yandan Hasan Nebi‘nin de delegeleri arayarak ‘adayım’ dediği ve destek topladığı öğrenildi.

Kulislerde adı konuşulan bir diğer isim olan Konak İlçe Eski Başkanı Sinan Karamustafaoğlu‘nun da henüz hamle yapmadığı fakat süreci izlediği, sürecin seyrine göre şekil alacağı öğrenildi.

Kendine il başkanlığı için yer arayan bir diğer isim de milletvekili adayı Ednan Arslan. Arslan’ın, genç başkan isteyenlerin kendini destekleyebileceğini düşünerek beklemede olduğu gelen duyumlar arasında.

Kongre sürecinin başlarında ismi çokça il başkanlığı için anılan CHP Çiğli Eski İlçe başkanı Utku Gümrükçü‘nün de görüşmelerine devam ettiği edinilen bilgiler arasında.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Ödemiş’te 23 Nisan coşkusu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.