CHP İzmir bayramlaştı: Böke’den birlik ve beraberlik mesajı

CHP İzmir bayramlaştı: Böke’den birlik ve beraberlik mesajı
  • 1 Temmuz 2016 17:18

CHP İzmir bayramlaşmasını Fuar İzmir Sanatta gerçekleştirdi. Bayramlaşmaya Genel Başkan Yardımcısı Slin Sayek Böke, İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Beleidye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları, İlçe Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Bayramlaşmada konuşan Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ülke gündemine ilişkin açıklamalar da bulunarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke’nin konuşması şöyle; Bayram denilince insanın aklına ailesi ve sevdikleri gelir ancak Terör her gün bizi daha da çok yasa ve umutsuzluğa itmek için elinden gelen her şeyi yapıyor. Bu teröre izin verenler iktidarın ta kendisi… Vatandaşların güvenliğini sağlamak için koltuklara seçilmiş olanlar bu sorumluluklarını unutmuş görünüyorlar. Açıkça besle ve yaşatır duruma gelmişler. Artık yeni bir terör tarifiyle yeni bir Türkiye gerçeğiyle karşı karşıyayız. Cihatçı, aşırıcı kendinden başka kimseye tahammülü olmayan vahşi bir terör ve şehirlerde bir dizi eyleme geçti.  Bunlara son vermesi gerekenler iktidardır. Bırakın son vermeyi Türkiye’nin bu eylemlere yer verilen bir yer olması için çalışıyorlar. 7 Haziran’da yeni bir sandık kurmadılar şehirlerin silah deposu olmasına göz yumdular. Emniyete valiliklere sakın görmeyin dediler. Sınırlardan kimin geldiğini kontrol etmeden 70 üzerinde ilin IŞİD’in lojistik merkezine dönmesine fırsat verdiler. Bunların sorumlusu AKP iktidarıdır. Terörü besleyenlerin terörü bitirmesini bekleyemeyiz.  Araştırma yapılsın diye önerge verdik. Hayır dediler. Araştırılmasın istediler, çünkü bu kanlı elin AKP eli olduğu görünmesin istediler” dedi.

CHP İzmir bayramlaştı: Böke’den birlik ve beraberlik mesajı

Terörü lanetleyen bir konuşmada CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel oldu. Yüksel konuşmasında, “Dünya güzeli çocuklarımızı birer birer, hatta üçer beşer al bayrağa sarıp kara toprağa veriyoruz ne yazık ki…  3 gün önce İstanbul’da AKP politikalarına kurban verdiğimiz 44 canın acısıyla ve bugünkü şehitlerin acısıyla bu bayrama giriyoruz. Ne yazık ki Türkiye’de hemen her gün şehit veriyor, patlayan bombalarla sivil, masum çocuk, kadın ve insanlarımızı yitiriyoruz. Bu nedenle bu bayramda öncelikle örgütümüzden şunu rica ediyorum; CHP ilçe örgütleri, gençlik kadın kolları olarak dostluğun kardeşliğin dayanışmanın gereği olan bu bayramı şehit aileleriyle, demokrasi mücadelesinde kaybettiğimiz barış çiçeklerinin aileleriyle, gazi aileleriyle, huzur evi ve hastanelerde ilgiye yarıma ihtiyaç duyan kesimlerle geçirelim. Acılarını paylaşarak azaltmaya çalışalım. Her bayrama katliamlarla giriyoruz. AKP’nin politikaları dünyamızı kan gölüne çevirdi” ifadelerini kullandı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornovalılar 1 Mayıs’ı Yeni Türkü konseriyle kutlayacak
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.