CHP Halkın Önüne Yattı

CHP Halkın Önüne Yattı
  • 15 Nisan 2016 15:42

Ensar Vakfın da yaşanan taciz olayları üstüne açıklamasında vakfı koruyan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na cevap veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun,  söylediği sözler tartışma konusu olmaya devam ediyor.  Kılıçdaroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun taciz skandalında adı geçen Ensar Vakfı ile ilgili koruyucu sözler sarf etmesi üzerine, “Aileden sorumlu bakan da birilerinin önüne yatmış vaziyette” ifadesini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri üzerine, AK Parti teşkilatları tarafından CHP Genel Başkanı’nı protesto eden bir dizi eylem gerçekleştirilmişti. İzmir’de de tartışma pankart ve slogan savaşlarına sahne olurken CHP Konak İlçe Örgütü Genel Başkanı’na ilginç bir eylemle sahip çıktı.

“AKP NİN 13 YILDIR YARATTIĞI TÜM OLUMSUZLUKLARA KARŞI HALKIMIZIN ÖNÜNDE YATIYORUZ” sloganıyla yola çıkan CHP Konak İlçe Başkanlığı Kemeraltın da açıklama yaparak vatandaşların önüne yattı.

CHP Halkın Önüne Yattı

Kemeraltı girişinde açıklama yapan CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, “Toplumun olmazsa olmazı demokrasi olduğunu ve demokrasi ile ancak özgürlüklerin, adaletin ve eşitliğin tesisi edilebileceğini biliyoruz. Ancak hepimizin malumudur ki 13 yıldır AKP iktidarının demokrasiye bakış açısının sadece demokrasinin nimetlerinden faydalanacak adeta bir araç olarak gördüğünü ve bu araçla hedeflerine varmak üzere olduğunu görmekteyiz. Demokrasinin olmazsa olmazı adalet, basın özgürlüğü, eşit eğitim, güvenlik, insan güvenliği, insan sağlığı terörün beslendiği olaylar ve bunun gibi daha bir çok örneği sayabiliriz. Bunların tümünün ortadan kaldırıldığı 1980 darbesini andırır biçimde toplumu baskı altına aldıklarını görmekteyiz. Bütün bu olumsuzluklara rağmen AKP iktidarı algı operasyonlarıyla olayları çarpıtarak yalanlarına devam etmektedirler” dedi.

CHP Halkın Önüne Yattı

Başkan Başak, “Bir diğer konu toplumsal anlamda dindar nesil yetiştireceğim adı altında başlattıkları ve adeta milli eğitim kurumunun altına dinamit koymalarıdır. Yapılan eğitim araştırmasında 76 ülke arasında Türkiye 41. Sırada yer almaktadır. Ayrıca 2011 yılında 187 ülkenin değerlendirildiği insani gelişim sıralamasında Türkiye 92. Sırada yer almıştır. Medyadan öğrendiğimize göre dünya çapında 15 yaş grubu öğrencileri arasında yaptığı matematik, fen bilimleri ve okuma becerilerin ölçüldüğü PISA projesinde Türkiye 57. Ülke arasında 44. Sırada kalmıştır. Eğitim durumumuz içler acısıyken bu anlayış beraberin de yeni nesil yetiştireceğim adı altında gayri resmi evler açarak kanunlara ve anayasaya aykırı olduğu ilkokul ve ortaokul çağındaki çocuklarımızın barınmalarını sağlamaları gereken devlet iken geleceğimiz olan çocuklarımızı belli olmayan, denetlenmeyen bir anlayışa teslim ederek geleceğimizi farkında olarak kararttılar. Ensar vakfındaki gayri resmi evlerde gerçekleşen çocuk istismarı olaylarında  AKP iktidarının, vicdanlı insanların yapması gereken çocukların yanında  yer alması iken AKP iktidarı bu olayı da baştan sona siyasi zihniyetin oluşturduğu gayri resmi ortamdan kaynaklandığını bildiğinden dolayı sadece  Lut kavmine mensup bir öğretmenin yaptığı bir olaymış gibi ve sadece bir  basit bir olaymış gibi göstererek kapatmak istemiştir. Ancak bu olay bu kadar  basite indirilemez ve kabul edilemez.

  • Şimdi toplumumuzdaki çocukların durumuna bakarsak bir araştırmaya göre 7000 çocuğa tecavüz edildi ya da istismar edildi.
  • Son 10 yılda cinsel istismara uğrayan çocuk sayısının en iyimser ihtimalle 250 bin olduğu söyleniyor. Çocuk esirgeme kurumu ve emniyet genel müdürlüğü ayrıca gazete arşivlerinden yapılan araştırmalara göre sokaklarda 50 bin çocuk yaşıyor. Bunların 30 bin’ inin cinsel istismara ve tecavüze maruz kaldığı sanılıyor.
Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova Belediyesi 500 bin fide dağıtıyor

Bu çocukların yüzde 75’ inin hırsızlık, gasp ve tecavüz suçuyla emniyette kaydı var.

  • 2010 yılından 4000 çocuk mahkûm olarak çocuk ıslahevlerine gönderildi.
  • Son 5 yılda ıslah evlerinde ve büyük cezaevlerinin sübyan koğuşlarında büyükleri ya da yaşıtları tarafından tecavüze uğradı.

Adliye’ye yansıyan vaka sayısı 250’dir.

  • 2009 yılında yatılı okulların pansiyonlarında, çocuk yuvalarında personelin yada müdür yardımcılarının, öğretmenlerin veya esnafların cinsel tacizlerine uğradığı için medyada yer alan ve adliyeye yansıyan olay sayısı 200 civarındadır.

Şunu da belirtmek isterim ki cinsel istismarda toplumun saklama eğilimini de göz önünde bulundurarak bu vakaların çok daha fazla olduğunu tahmin etmek çokta zor olmasa gerek.

  • 2009 yılında tecavüz edilerek öldürülen çocuklarla ilgili olarak İstanbul emniyetine 15, İzmir emniyetinde 8, Ankara emniyetinde 3 olay failleriyle yakalandı ve adliyeye sevk edildi
  • 2009 ile 2010 öğretim yılında ilköğretim çağında olup okula gitmeyen çocuk sayısı 326.513 olduğu bunlardan 139.691 kayıt altına alındığını

186.822 çocuğun halen okulda kaydı olmadığı resmi makamların raporuna göre tespit edilmiştir. Şuna dikkat çekmek istiyorum bu sayının içinde 15.663 çocuğun adrese dayalı nakil kayıt sisteminde kaydı olmasına karşılık bu çocuklar toplumda bulunmamaktadırlar. Yani varlar ama yoklar.

Geçmiş tarihte ahlak dışı bir toplumun varlığını yüce Allah yok ederek cezalandırmış bu kavim Lut kavmine benzeyen bir anlayışın varlığını gözler önüne sermektedir.  İşte bu bütün olumsuzluklara rağmen anlattıklarımızı önlerine yattınız görmezden geldiniz anlayışıyla sadece cinsel bir anlayışı ortaya koyarak olayları çarpıtarak yön vermeye çalışan zihniyetinde ne kadar bozuk bir zihniyet olduğunun göstergesidir. Bu kadar yaşanan olaylara kayıtsız kalan ve siz önüne yattınız bu olayları görmezden geliyorsunuz dediğimizde sadece bu söylemi cinsel bir anlam yükleyerek bizi suçlamaya ve olayları çarpıtmaya çalışan zihniyetinde bu oluşan toplumdan farkı yok.

 

İşte bizler sosyal demokrat, vicdan sahibi, iman sahibi gerçek inanan inanmayan ahlaki değerleri olan halka sesleniyorum bu gidişat iyi bir gidişat değildir bu gidişat bu toplumun sonunu getirir. Bu olaya sadece siyasi olarak bakılamaz İnsan olarak herkesin sorumluluğunu yerine getirme zamanıdır.  Biz bütün bu olumsuzluklara ve daha çok anlatabileceğimiz var olan olumsuzlukların önüne yatarak siper olacağımızı her zamanki gibi söylüyoruz ve yapmaya devam edeceğimizi ilan ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.