CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti.

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti.
  • 7 Eylül 2016 09:55

İl Başkanı Asuman Ali Güven, il yöneticileri ve Parti Okulu Koordinatörleriyle bir araya gelen Kamil Okyay Sındır, Parti içi eğitim ve sandık çevresi örgütlenme çalışmaları hakkında bilgi alış verişinde bulundu. Sındır, CHP’nin iktidara parti içi eğitim çalışmaları ve sandık çevresi örgütlenme çalışmalarıyla ulaşacağını söyledi.
“SADECE SEÇİM ZAMANI DEĞİL…”
Sandık çevresi örgütlenme modelinin önemine değinerek sözlerine başlayan Genel Sekreter Sındır, “Sandık çevresi örgütlenme çalışmalarıyla amaç üyelerimiz ve seçmen arasında etkin bir iletişim kurmak. Burada da amaç her bir vatandaşımız oyuna sahip çıkmak. Halkın iradesinin istismar edilmesinin önüne geçmek. Bu çerçevede görev alan üyelerimiz sorumlu olduğu sandık çevresinde yaşayan tüm yurttaşlarımızı çok iyi tanımalı. Sandık çevresinde her kapıyı çalarak yurttaşlarımıza bilgilendirme yapmalı, partimizin çalışmalarını anlatmalı. Mahallesinde yaşayanların derdini, sorunlarını bilmeli. Yaşlısının, engellisinin, gencinin kısaca orada yaşayan yurttaşlarımızı yakından tanımalı. Sadece seçim zamanında değil, her zaman yanlarında olduğumuzu yurttaşlarımıza göstermeliyiz” dedi.

Sandık çevresi örgütlenmesinde görev alan partililere çok daha fazla görev düştüğünü söyleyen Sındır, “bugün yurttaşlarımız belirsizlik, endişe ve gelecek kaygısı içerisinde. Yurttaşlarımız yarın ne olacağını ya da başına ne geleceğini bilmiyor. Sandık çevresi görevlilerimiz kapı kapı dolaşarak gelecekten umudu olmayan yurttaşlarımıza umudun CHP olduğunu aktarmalı. Cumhuriyeti kurduğumuz gibi onu yaşatacak olanın ve demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin güvencesinin CHP olduğunu söylemeli. Ekonomik refahı sağlayacak, gelir adaletsizliğini yok edecek, yargıyı bağımsız kılacak, adil yargılanma hakkını her zaman gözetecek, eğitimde reform yapacak, yurttaşlarımızın Anayasa’dan aldıkları temel hak ve özgürlükleri yaşanır kılınmasının CHP iktidarında olacağını üzerine basa basa anlatmalı. Umutların yıkıldığı bu dönemde örgütümüzün en temel görevi kapı kapı dolaşıp ‘hiç endişe etmeyiniz, Cumhuriyet’i kurduğumuz gibi onu yaşatacak olan CHP’dir’ demektir. ‘Gelin destek verin, gelin Cumhuriyetimize sahip çıkın CHP’yi hep beraber iktidara taşıyalım’ demektir” dedi.

“PARTİ İÇİ EĞİTİM”

CHP’yi iktidara taşıyacak yolun parti içi eğitim çalışmaları ve sandık çevresi örgütlenmesinden geçtiğini söyleyen Sındır, “partimizi iktidara taşıyacak yol parti içi eğitimden ve sandık çevresi örgütlenme modelinden geçiyor. Parti okulumuzda sol ve sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini özümseyen üyelerimiz, eğitmenlerimiz seçmenimizin karşısına gerekli bilgi ve donanımla çıkıyor. Türkiye aydınlığa, Cumhuriyetimizin kurucu değerlerini kavramış, özümsemiş; demokratik, laik, sosyal hukuk devletine inanan yurttaşlarımızla çıkacak” dedi. Genel Sekreter Sındır ayrıca, 9 Eylül’de gerçekleşecek olan İzmir’in kurtuluş ve CHP’nin kuruluş yıldönümüne dikkat çekerek; “partimiz, Cumhuriyetimizin, demokrasimizin ve ulusumuzun güvencesidir. Partimiz de gücünü halkımızdan, kurtuluş ve kuruluş tarihinden almaktadır. Dünyanın en uzun süreli politik yaşamına sahip partimiz ebedi Cumhuriyetimizle birlikte asırlarca var olacaktır. Ve Cumhuriyetimizin gözbebeği İzmir’imiz de demokrasi, hoşgörü ve kardeşçe yaşama örneği ile daha nice yıllar yine ebedi Cumhuriyetimizin şehri olmaya devam edecektir” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay Kiraz'ın köylerinde: Kentimizi birlikte kalkındıracağız
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.