CHP Genel Başkan Yardımcıları İzmir’de

CHP Genel Başkan Yardımcıları İzmir’de
  • 18 Şubat 2016 12:20

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, “Genişletilmiş Örgüt Toplantısı” için İzmir’e geldi.

Öncelikle İl Başkanı Alaattin Yüksel’i ziyaret eden ikili, Ankara’da gerçekleşen hain saldırıyı protesto etmek için 1 dakika karanlıkta bekledi.

“SORUMLULAR TATMİN EDİCİ AÇIKLAMALAR YAPMALI”

Genel Başkan Yardımcısı Torun, “Ülkemiz her gün yeni bir acıyla karşı karşıya. Gün olmuyor ki şehit haberi almayalım. Türkiye bu anlamda çok sıkıntılı bir dönemde. Ankara’da menfur bir saldırı oldu. Yüreğimiz dağlandı. Tamamen masum insanlar Ankara’nın göbeğinde terörle karşı karşıya kalıp canlarından oldu. Diyarbakır’da 7 şehidimiz var. Allah’tan rahmet diliyorum. Bu acıları sadece taziye dileyerek geçirmememiz lazım. Sorumlularının hepimiz tatmin edecek açıklamaları yapmaları ve kararlar almaları lazım” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcıları İzmir'de

“KABİLE DEVLETİ DEĞİLİZ”

AK Parti’yi hedef alan Torun, şöyle konuştu:

“Bu ülkenin istihbaratı sorgulanmalıdır. Devlet geleneği olan bir ülkeyiz. 92 yıllık bir tecrübeyi yaşıyoruz. Kabile devleti değiliz. Tüm bu katliamların ve terörün bitirilmesi gerekir. Devletin, yetkililerin üstüne düşüne sorumluluğu yerine getirmesi lazım. Faillerin bulunmasını istiyoruz.

Kimse zannetmesin ülke sahipsiz. CHP olarak olayların çok yakın takipçisiyiz. Çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bugün yapacağımız çalışmalarda kente fayda getirecektir. Hem örgütüme hem de yerel yönetimlerimize katkı sağlayacaktır. Yerel hizmetlere nasıl kaktı da bulunuruz hizmetleri nasıl daha iyi tanıtırız bu nedenle çalışma başlattık.”

“CUMHURİYET TARİHİN EN BASİRETSİZ İKTİDARI”

Tekin Bingöl de AK Parti iktidarına yüklenerek, “Cumhuriyet tarihi boyunca bu kadar basiretsiz bir başka iktidar dönemini hatırlamıyorum. 2002’de iktidar olan AKP, terörün olmadığı, şiddetin sıfır olduğu bir dönemde geldi. Gelin görün ki bugün 12 Eylül öncesindeki günleri aratırcasına her gün her saat nasıl bir olayla karşılaşacağımızın ızdırabı içinde gözlerimiz basında. 140 gün içinde ülkede 4 ciddi terör olayı yaşadık. İlki Suruç’ta yaşandı. 34 genç katledildi. Ardından Türkiye’nin Başkent’inde Gar’da patlama oldu 103 kişi öldü. Sultanahmet’te 10 Alman konuk öldü. Ankara’da son olarak ülkenin en güvenilir yerlerinden bir yerinde bomba patladı. Bu ülkenin hükümeti ne yapar? İstihbarat teşkilatı neyi tespit eder? Hükümet basiretsizliğini dün de ortaya koydu. Dünya’nın birçok ülkesinde en ufak bir can kaybı olduğunda iktidar olanlar gereğini yapar. Türkiye’deki iktidar yüzlerce can kaybına rağmen tınmıyorlar, açıklama yaparak olayı unutturmaya terk ediyorlar ya da olaylardan siyaseten nemalanmanın, fırsatçılığın örneğini gösteriyorlar. Türkiye’de iyi ki CHP var. CHP’nin bütün örgütleri ülkesine karşı olan sorumluluğunu büyük bir hassasiyetle yerine getiriyor. CHP sorunların çözümü için çözüm üretiyor dikkat çekiyor. 4 yıl öncesini hatırlayın; bu olayların faturasının ağır olacağını net şekilde ortaya koymuştuk. Uyarılarımızı dikkate almayan AKP, ülkeyi şiddet bataklığına soktu. Bizim sevdamız Türkiye. Bizim bir tek hedefimiz var. Ülkedeki kardeşlik duygularını yeniden tesis etmek, ülkenin bütünlüğünü korumak. Daha bir acımızı değerlendirmeye fırsat bulmadan başka bir acıyla karşılaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

YÜKSEL: TERÖRÜ LANETLİYORUZ

İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel de, Ankara ve Diyarbakır’da gerçekleşen terör olaylarında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek, terörü lanetlediğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.