CHP Gençlik de İzmir’e mi Emanet?

CHP Gençlik de İzmir’e mi Emanet?
  • 2 Şubat 2016 11:10

Gizem Çetinkol – Gazete Ege/CHP 35. Olağan Kurultayı’nda PM ve MYK’ya İzmir damgasını vurmuş, listede çok sayıda İzmirli yer almıştı. Bu durum ‘CHP İzmir’e emanet’ yorumunu getirmişti. Gençlik Kolları Kurultayı’nda da  İzmir’den sağlam adaylar yer alacak.

Gençlik Kolları’nda Olağan Genel Kurultay’a sayılı günler kala, adaylıklar da şekillenmeye başladı. Aday bolluğunun yaşanmasına rağmen son ana kadar birleşmeler ve ittifaklar da göz önüne alındığı taktirde, adaylık sayısının bir hayli azalacağı düşünülüyor.

Emre Yılmaz, Alper Bilgin, Ceyhun Sabahattin Sorguç, Nafer Çapar, Berk Tütüncü, Engin Kıraç, Ali Gökçek gibi isimler adaylık noktasında ön plana çıkanlar arasında.

CHP Gençlik de İzmir'e mi Emanet?

Genel merkezdeki mevcut yapının ise Emre Yılmaz isminde girişimlerde bulunduğu ve Genel Başkan İrfan İnanç Yıldız’ın da kendisine destek vermesi bir başka önemli ayrıntı.

İzmir’deki kurultay delegelerinin de büyük ölçüde Emre Yılmaz’dan yana taraf olacağı konuşulurken, bir diğer önemli aday olarak gösterilen Alper Bilgin’in de İzmir delegasyonu üzerinde temaslarını sürdürdüğü belirtiliyor.

Öte yandan MYK listelerinde İzmir’den hangi isimlerin yer alacağı henüz belirsizliğini koruyor. Ancak son günlerde İzmir ekibinin de destek vereceği belirtilen Emre Yılmaz’ın listesinde, 3 ismin yer alacağı iddia ediliyor. Mevcut ekibin diğer metropollerde de delegasyona daha fazla hakim olması, İzmir kontenjanına cömert davranacağı iddialarını arttırıyor. Emre Yılmaz’ın listesinde Eski İzmir İl Başkanı Mustafa Evsen’in yer almasına kesin gözle bakılırken, Örgütlenmeden Sorumlu Eski il Başkan Yardımcısı Ferdi Erten ve İrfan İnanç Yıldız’a yakınlığıyla bilinen 3 dönem il yöneticiliği yapan Onur Günay’ın isimlerinin genel merkezde dillendirildiği konuşuluyor.

İzmir kulislerinde de bu isimlerin dolaşmasına karşılık, kurultay delegelerinin bu konudaki tavrı merak ediliyor.

Kurultay 7 Şubat Pazar günü saat 10:00’da Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karşıyaka Belediyesi’nden Kütüphane Haftası’na özel söyleşi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.