Çeşme Belediyesi Göz mü Yumuyor?

Çeşme Belediyesi Göz mü Yumuyor?
  • 18 Ekim 2023 17:34

Havuzlu Tiny House’lara Çeşme Belediyesi Göz mü Yumuyor?

İzmir’in Çeşme ilçesinde arsa ya da tarla vasıflı tarım arazilerine konulan, tekerlekli çekme karavan niteliğindeki Tiny House (Küçük Ev)’ların sayısı her geçen gün artıyor. İlçe halkı belediye buna göz mü yumuyor? diyor.

İzmir’in Çeşme ilçesinde arsa ya da tarla vasıflı tarım arazilerine konulan, tekerlekli çekme karavan niteliğindeki tiny house (Küçük Ev)’ların sayısı her geçen gün artıyor. Tatil beldesi Çeşme ve Alaçatı’daki tarım arazilerine kondurulup önüne de yüzme havuzu dahi yapılan Tiny House’lara tepki gösteren vatandaşlar, “Tiny House’lar tekerlekli olduğu için İmar Kanunu bakımından bir izne ya da ruhsata tabi olmadığı söyleniyor ancak buradaki Tiny House’lar resmen bir yapı gibi kullanılıyor. Birçoğuna kanalizasyon gideri dahi yapılmış. Çeşme Belediyesi buna göz mü yumuyor akıl alır gibi değil” dedi.

 

Çeşme Belediyesi Göz mü Yumuyor?

 

Gözde tatil beldesi Çeşme’de sayısı her geçen gün artan tekerlerli Tiny House’lar vatandaşları isyan ettirdi. Vatandaşlar, bazı fırsatçıların Karayolları Trafik Yönetmeliği kapsamında olan ve çekme karavan niteliğindeki Tiny House’ları gelişi güzel tarım arazilerine koymaya başladığını ve herhangi bir denetim yapmayan Çeşme Belediyesi’nin de bu duruma sessiz kaldığını iddia etti. Dileyen dilediği araziye, dilediği kadar ve kimseden izin almadan bu tarz evler yapabileceğini zannetse de hukukçular da bunun tam tersini söyledi ve sabit Tiny House’ların İmar Kanunu bakımından ‘Yapı’ niteliğinde kabul edildiğine dikkat çekti. Çeşme’deki fırsatçıların imarsız ve tarım arazi olan yerlere yıkılma tehlikesi bulunduğu için bina dikmek yerine Tiny House koyduğunu anlatan vatandaşlar, hatta bu yapıların kaçak olarak alt yapısının dahi hazırlandığını öne sürdü.

 

Resmiyette çekme karavan olarak nitelendirilen ve sabit olmayan bu yapıların altına pimaş borularla döşenen kanalizasyon hattını da fotoğraflayan Çeşmeli vatandaşlar, “Eğer bu taşınabilir çekme karavansa neden altında kanalizasyon boruları var? Yer altına uzanan bu borularla hem tarım arazilerimiz, hem de yeraltı sularımız kirletiliyor. Çeşme Belediyesi buna göz mü yumuyor? Hatta Tiny House’ların önüne yapılan havuzlar bu kadarına da pes dedirtiyor. Sabit olmayan yapıların önünde havuzun ne işi var? Yetkililerin bir an önce bunun önüne geçmesi gerekiyor” diye tepkilerini dile getirdi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Denizli üreticilere 50 bin adet fidan dağıttı

Çeşme Belediyesi Göz mü Yumuyor?

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.