Canlı yayında ne açıklayacak?

Canlı yayında ne açıklayacak?
  • 12 Temmuz 2018 10:42

Seçimlerin ardından ‘olağanüstü kurultay’ tartışmasının yaşandığı CHP’de, partinin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, bugün katılacağı televizyon programıyla sessizliğini bozuyor. Peki, İnce programda hangi konuları gündeme getirecek?

24 Haziran seçimlerinin ardından parti yönetimine bayrak açan, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, bugün saat 21:00’de Habertürk Televizyonu’nda canlı yayına katılarak, cumhurbaşkanlığı seçimi süreci ve sonrasında yaşanan gelişmeler hakkındaki sorulara yanıt verecek.

İnce’nin özellikle cumhurbaşkanlığı seçimi sürecindeki bazı gelişmeler ile seçim gecesi neden açıklama yapmadığına ilişkin günlerce konuşulan iddialara açıklık getirmesi bekleniyor.

O AÇIKLAMAYI NİYE YAPTI?

İnce’nin televizyon programında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile seçimlerin ardından yediği yemekten sonra yaptığı ‘olağanüstü kurultay’ ve ‘onursal genel başkanlık’ önerisine karşı, CHP Lideri’nin, “Özel bir yemekti, bağlamından koparılarak kamuoyuna açıklama yapılması siyasi nezaketsizliktir” tepkisi hakkında gelecek sorulara da yanıt verecek. İnce’nin, Kılıçdaroğlu ile yediği yemekten sonra, neden o açıklamayı yaptığını da anlatacağı öğrenildi.

‘OLAĞANÜSTÜ’ ÇAĞRI YAPACAK MI?

Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından, olağanüstü kurultayı parti yönetiminin toplaması çağrısında bulunan ve parti yönetiminin bundan kaçınması durumunda ‘parti örgütünün bunun gereğini yapacağı’ ifade eden İnce’nin, televizyon programında olağanüstü kurultay için imza toplanması konusunda da, parti yönetiminden gelen “ret” yanıtına karşı bu konudaki tavrının ne olacağını ve bundan sonraki net tavrını ortaya koyması bekleniyor.

DÜĞMEYE BASILACAK MI?
İnce’nin yapacağı açıklamalara parti yönetiminden gelecek yanıta göre, seçimlerin ardından ‘olağanüstü kurultay’ için günlerdir delegenin nabızını yoklayan İnce ve ekibinin, noter kanalıyla resmen imza toplama işlemini başlatabilecekleri ifade ediliyor. Muhalifler arasında, imza toplama işleminin yerel seçimlerden sonraya bırakılmasının daha uygun olacağını dile getirenler de bulunuyor.

15 GÜNLÜK SÜRE ŞARTI VAR

Parti tüzüğüne göre, seçimli olağanüstü kurultay için 635 delegenin noter kanalıyla imza vermesi gerekiyor. Bu imzaların ise ilk imzanın atıldığı günden itibaren 15 gün içerisinde tamamlanarak Genel Merkez’e teslim edilmesi şartı da bulunuyor.

GENEL MERKEZ RAHAT 

İnce cephesinde yaşanan ‘olağanüstü’ haraketliliğe rağmen, Genel Merkez kooridorlarında ise sakin bekleyiş hakim. Seçimlerin hemen ardından, yerel seçim hazırlıklarını başlatan parti yönetimi, aday adaylarını şimdiden tespit etmek için hummalı bir çalışma içerisinde. Parti yönetimi, olağanüstü kurultay talebine bu yüzden sıcak bakmadığı gibi, İnce’nin de 635 delegenin imzasını bulmasını da ihtimal dahilinde görmüyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Torbalı Belediyesi engellilerin sesi ve kulağı oluyor

“PARTİ YARIŞ DEĞİL İŞ İSTİYOR”

Nitekim CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’ın, Hürriyet’ten Rıfat Başaran’a yaptığı açıklamada, önlerinde duran öncelikli görevin yerel seçimlere hazırlanmak olduğunu ifade ederek, “Biz yolumuza bakıyoruz. Ben imza toplanacağına ihtimal vermiyorum. Parti tabanı, parti içi yarış değil iş istiyor. Birlikte seçime hazırlanmayı bekliyor herkes” açıklaması da bunun işareti olarak görülmeli.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.