“Canımız yanıyor”

“Canımız yanıyor”
  • 16 Mart 2016 13:57

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında, şehit aileleri ve gazileri ağırladı. Başkan Kocaoğlu, “Canımız yanıyor ama terörün amacına ulaşmaması için birlik ve beraberlik içinde, var gücümüzle çalışmaya da devam etmeliyiz. Toplumda bir sinir bozukluğu, bir ruhsal çöküş olursa, terörü yaratanlar asıl amacına ulaşmış olur. Buna izin vermemeliyiz” dedi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında İzmir’de faaliyet gösteren gazi ve şehit aileleri derneklerinin temsilcileri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Ülkede peş peşe meydana gelen terör eylemleri nedeniyle yaşananlar, görüşmenin de ana gündemini oluşturdu.

Ülkenin çok sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Ankara’nın Kızılay Meydanı, Türkiye’nin kalbi niteliğinde olan bir yer. Başkentin en bilinen noktası. ‘Üzüntülüyüz’ demek belki hafif kalıyor. Lanetlemek, kınamak yetmiyor. Canımız yanıyor ama terörün ulaşmak istediği hedefe toplumu götürmeden, dik durabilmek için, birlik ve beraberlik içinde var gücümüzle çalışmaya devam etmeliyiz. Teröre karşı toplumda bir sinir bozukluğu, bir ruhsal çöküş olursa, terörü yaratanlar asıl amacına ulaşmış olacaktır. Buna izin vermemeliyiz. Umuyorum bir an evvel bu terör belasından kurtuluruz. Tarih boyunca bu ülke için mücadele eden şehitlerimize layık olmak için, bağımsızlığımız için, devletimiz ve milletimiz için daha çok çalışmak zorundayız” diye konuştu.

“Canımız yanıyor”

Ziyarete katılan tüm konuklar adına söz alan Tüm Emniyet Teşkilatı Mensupları, Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TEMŞAD) Başkanı Sedat Selim Öztürk ise “Her 18 Mart haftasında Çanakkale Zaferi’nin anısını yaşatmaya, şehitlerimizi anmaya çalışıyoruz. İzmir’de bulunan tüm şehit aileleri ve gaziler olarak ülkenin bekası, bayrağımız ve vatanımız için şehit aileleri ve gaziler olarak birlik ve beraberlik içinde hareket ediyoruz” dedi.

Kimler katıldı?

Ziyarete TEMŞAD Başkanı Sedat Selim Öztürk’ün yanısıra Şehit Polis Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Çelik, İzmir Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hatice İşbilen, Türkiye Harp Malulleri, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Sabahattin Külah ile derneklerin yönetiminde yer alan gaziler ve şehit yakınları da katıldı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Konak’ta kaldırımlar mercek altında
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.