Çam’ın Sorusu Havada Kaldı

Çam’ın Sorusu Havada Kaldı
  • 10 Ocak 2016 14:51

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) toplam 4 milyar 923 milyon 278 bin TL borcu olduğunu açıkladı.

Soylu, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’ın AK Partili belediyelerin borçlarının ne kadar olduğu ve borcu bulunan CHP’li belediyelere neden haciz işlemi yapıldığı sorusunu cevapsız bırakırken, 6 soruluk önergeye toplam borcu ifade eden tek cümlelik bir cevap vermekle yetindi. 2015 resmi verilerine göre, SGK’ya en çok borcu olan kurumlar Adana ve Ordu Büyükşehir belediyeleri. Adana’nın 65 milyon, Ordu’nun ise 55 milyon TL borcu var.

Zaman Gazetesi’nden Habip Güler’in haberine göre  CHP’li İzmir Seferihisar Belediyesi’nin 477 parça gayrimenkulü ve banka hesaplarına geçtiğimiz aylarda SGK ve Vergi Dairesi’ne olan toplam 31 milyon TL’lik borç sebebiyle haciz konuldu. 1 Kasım seçimleri öncesinde uygulanan haciz işlemi sonrasında olayı TBMM gündemine getiren CHP’li Musa Çam, dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem’in cevaplaması talebiyle soru önergesi hazırladı. Önergede, “Seferihisar Belediyesi de dahil bu dönemde kaç belediyeye haciz işlemi yapılmıştır? Bu belediyelere ait borçlar ayrı ayrı ne kadardır ve hacze konu miktarın toplamı ne kadardır? Haciz işlemi başlatılan belediyeler arasında kaç Adalet ve Kalkınma Partili belediye bulunmaktadır? Seçim öncesi başlatılan bu işlemin amacı nedir? Başta Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olmak üzere vadesi geçmiş borcu bulunan belediyeler bulunmaktadır. Bu belediyelere dönük herhangi bir tasarrufta bulunulmuş mudur? Yapılan haciz işlemleri sadece muhalefet partilerinin yönetimde olduğu belediyeleri işlevsizleştirmek, hizmet üretemez hale getirmek, yıpratmaya çalışmak ve AKP’li belediyeleri korumak amaçlı mıdır?” sorularını yöneltti.

Üç ay sonra cevaplanan önergede, yeni bakan Süleyman Soylu’nun imzası yer yer aldı. Ancak Soylu, detaylı sorulardan oluşan önergeye “Kuruma borçlu belediyelerin toplam genel borç miktarı 4 milyar 923 milyon 278 bin 657 TL’dir.” şeklindeki tek cümlelik cevapla yetindi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.