“CAMİ DİYENLERİN GÖZÜ DÜNYA MALINDA”

“CAMİ DİYENLERİN GÖZÜ DÜNYA MALINDA”
  • 5 Mart 2016 12:02

CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, AKP Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım’ın yaptığı “CHP camiye karşı” açıklaması ile ilgili bomba açıklamalar yaptı. Başak, AKP zihniyetine veryansın ederken AKP’li mevkidaşını yaylım ateşine tuttu.

Geçtiğimiz günlerde Konak Belediye Meclisi toplantısında yaşanan ‘cami’ tartışmasının ardından AKP’li Temel Yıldırım’ın “CHP camiye karşı” çıkışı sonrası CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak açtı ağzını yumdu gözünü. Başkan Başak, AKP’li mevkidaşının kullandığı dil ve anlayışa veryansın ederek “Sevgili kardeşim Temel Yıldırım’ın bu anlayışı ve bu kullanılan dil, İslam dininin kardeşlik, hoşgörü ve inanç anlayışına göre değil kendilerine göre uydurulmuş dinin mensupları olduklarını ortaya koyan bir anlayıştır” diye konuştu.

“CAMİ DİYENLERİN GÖZÜ DÜNYA MALINDA”

Başkan Başak sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün cami siyaseti üzerinden prim yapmaya çalışanlar AVM ve iş merkezlerini camilere tercih ederler. Nedense günümüzde uydurulmuş din mensupları dini ağızlarından düşürmezken bir yandan ebedi yaşayacakmış gibi dünya malından gözlerini alamıyorlar. Bu uydurulmuş ve inançlarımızı sömüren din mensuplarının AKP döneminde barınmaları son derece manidardır. AKP’nin gerçek yüzü burada ortaya çıkıyor. CHP ise dini sömüren ve siyasete alet eden bu zihniyeti kesinlikle reddeder.”

 

“ART NİYET VAR!”

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Çınarlı’ya yapılmak istenen camiye Konak Belediye Meclisi toplantısında CHP’lilerin muhalefet olmaları konusunda konuşan Başak; “Bahse konu olan Çınarlı Mahallesi’nde bulunan alan daha önce özel idareye ait olan bir yerdir. Ayrıca belediye tarafından hizmet alanı olarak kullanım kararı alınmış bir alandır.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığının aldığı karar tarihi ile karşılaştırıldığında art niyetli bir tutumun ortada olduğu anlaşılacaktır.” ifadelerini kullandı.
Konak’ta yeterli sayıda cami bulunmadığı iddialarına da açıklık getiren Başkan Başak; “Kaldı ki Konak İlçesi 30 ilçe içinde 24000 metre kareye sıkıştırılmış ve alan itibariyle en sıkıntılı ilçelerimizden biridir. Mevcut alanların çoğu da Hazine ve Milli Emlak’a aittir. Buna karşın 113 mahallesi bulunan Konak İlçesinde 153 cami olduğunu da hatırlatmak isterim.” diye konuştu.

 “CHP DİNİ SİYASETE ALET ETMEZ!”

Başak, CHP anlayışının hâkim olduğu belediyelerde camilerin temizliğinden tamiratlarına kadar tüm hizmetlerin siyaset uğruna istismar edilmeden gizli bir şekilde yapıldığını belirterek “Bu bizim dine gerçek bakışımızı göstermektedir. Biz bugüne kadar dini siyasete alet ederek siyaset yapmadık, insanlarımızın inançlarını

 

sömürmedik. Bu nedenle camilere karşı olduğumuz algısı yaratılarak insanlarımızın inançları sömürülmeye çalışılıyor.” şeklinde konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

 

“MUSTAFA KEMAL’İN YAPTIRDIĞI CAMİLERİ NEDEN KONUŞMUYORLAR?”

Mustafa Kemal’e ve CHP iktidarı dönemine dil uzatanların gerçekten inançları varsa Allah’tan korkmaları gerektiğini ifade eden Şakir Başak “İşleri güçleri dinden siyasi rant elde etmek olan bir güruh nedense Atatürk’ün cami yaptırdığından bahsetmiyor. Bu gezegenin en doğusundaki ve batısındaki sabah ezanının ilk okunduğu camiyi CHP döneminde Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptırdığından neden bahsetmiyorlar? Fransa’daki Paris Camii ve Japonya’daki Tokyo Camii bizzat Atatürk tarafından yaptırılmıştır. Bizler CHP’liler olarak Mustafa Kemal’in olduğu gibi gerçek indirilmiş dini savunurken bugünkü gibi kendilerine göre uydurulmuş, ticaret ve rant haline getirilmiş dine karşıyız!” diye konuştu.

 

“BUNLAR ALLAH ADIYLA KANDIRANLARDIR!”

Mevcut siyasi iktidarın “Allah” adını kullanarak insanları korkuttuğunu ve dini istismar ettiğini savunan Başak; “Yüce peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) bir hadisinde “Öyleleri gelecek ki sizi Allah’ın ayetleri ile Allah adını kullanarak kandıracaklar” diyor. Peygamberimizin bahsettiği zaman aslında şimdiki zamandır. Bunlar Allah’ın adını kullanarak insanları kandırmaya çalışanlardır. Biz peygamberimizin Medine Sözleşmesinde gösterdiği sosyal demokrasi anlayışındaki duruşumuzu baki kılarak din üzerinden siyasi oyun oynayanları Allah’a havale ediyoruz. Yıllar yılı ellerinde teraziyle dolaşıp insanları din kefesi üzerinden tartarak siyasi rant elde edenleri Allah’a havale ediyoruz. Yunus Emre’nin dediği gibi ‘sermayesi din olanın, rehberi şeytan olur’; bunu da zaten görüyoruz.” şeklinde konuştu.

 

“MADEM ÖYLE İŞ MERKEZİ DEĞİL CAMİ YAPILSIN”

AKP’li mevkidaşı Temel Yıldırım’a protokol camiinin yapılması için öneride bulunan CHP’li Başkan Şakir Başak şu ifadeleri kullandı: “Şimdi AKP İlçe Başkanı Temel Yıldırım’a bir öneride bulunmak istiyorum. Çınarlı Meslek Lisesinin yanında mülkiyeti Karayolları Genel Müdürlüğüne ait olan ve eskiden Karayolları Egzoz Muayene İstasyonu olarak kullanılan 2876 ada 12 parselin imar planında merkezi iş alanı olarak belirlenen fakat mahkeme yürütme durdurma kararı verilen alanın protokol cami yapılması için daha elverişli bir alan olduğunu ve daha rahat kullanabilecekleri bir alan olduğunu hatırlatmak isterim. Ancak merkezi iş alanı olarak belirlenen alanın AKP ve zihniyetinin bizim inandığımız indirilmiş din anlayışı ile değil uydurulmuş din anlayışı ile camiyi iş merkezine tercih etmeyeceklerini düşünüyorum. Bu açıklamalara karşı bu alanda protokol cami yapılması kararına parti olarak ve ilçe başkanı olarak tam destek olacağımızı beyan ediyorum.”

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.