Çalkaya’dan İnciraltı İsyanı

Çalkaya’dan İnciraltı İsyanı
  • 22 Ocak 2016 11:01

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında gidip gelen, uzun süren çıkmaza yol açan İnciraltı bölgesine ait imar planlarıyla ilgili yaşanan kriz bölgenin kaderini olumsuz etkiledi.

EXPO adaylık sürecinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı davadan gelen iptal kararı neticesinde plansız kalan bölgenin atıl vaziyette beklediğini söyleyen Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Ankara’ya seslenerek önemli mesajlar verdi.

Katıldığı bir televizyon programında konuyla ilgili soruları yanıtlayan Çalkaya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bölge halkının talepleri ve yerel idarenin görüşleri doğrultusunda yeni plan çalışması yapılması için çağrıda bulundu.

“İNCİRALTI’NI KAYBEDEBİLİRİZ”
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya bir süredir merak konusu olan ve uzun yıllardır çözüm bekleyen İnciraltı bölgesinin yanlış planlamaya kurban gittiğine dikkat çekerek, “Bütün yetki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda. Hiçbir bilgimiz yok. Planlama bu yılsonuna kadar bitmeli. Bitmeyecek olursa İnciraltı’nı kaybedebiliriz. Vatandaşa tarım yap diyorsunuz, su yok. Kentlerde artık su kullanamıyorsunuz. Oranın suyu da borlu… Toprak zaten borlu su ile kirlenmiş. Ne yapsın vatandaş? Tarım arazileri gitti. Bu sefer düğün salonları ve mangal salonları gibi kaçak işletmeler kurulmaya başlandı. Biz yasaya göre bu işletmeler hakkında işlem yapıp bakanlığa ve savcılığa bildirmek zorundayız. Bunu yapıyoruz bize yıkın diye emir geliyor. Yıkmak için karar alıp vatandaşa tebliğ ediyoruz. Bakanlık tekrar karar değiştirip biraz daha bekleyin diyor. Bu şekilde bir kaos İnciraltı’na da İzmir’e de zarar veriyor” şeklinde açıklama yaptı.

“PLANLAR YILSONUNA KADAR BİTMELİ”
İnciraltı’ndaki çıkmaza dikkat çeken Çalkaya bölge için kritik öneme sahip imar düzenlemesinin bir an önce tamamlanması gerektiğini ifade ederek, “Bir açmaz var. Bakanlık bir an önce İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bizi de yanına alarak, hepimizin de ortak düşüncesi ile kentteki sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının da ortak düşüncesiyle uyum sağlayacak bir planı acilen hayata geçirmesi lazım. Bu yılın sonuna kadar bu iş bitmeli” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Cemil Tugay’dan İZDOĞA’ya kritik atama
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. bekir toker dedi ki:

    guzelim inciralti mafya tafafindan talan edilmis..
    Kamyon izgaracilar ipsiz tipler..
    bir suru ivir zivir tesis..

    1. Anonim dedi ki:

      aynen

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.