Çalışkan’dan Yüksel’e destek

Çalışkan’dan Yüksel’e destek
  • 13 Ağustos 2016 12:44

Gizem Çetinkol- Gazete Ege/ CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’in istifasının ardından yoğun bir hafta geçiren CHP İzmir, tüzük gereği Yüksel’in istifasını gerçekleştirdiği gün il yönetimi olağanüstü toplanarak Asuman Ali Güven’i başkanlık koltuğuna oturtmuştu.

Aynı gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Seferihisar Belediyesinin gerçekleştirdiği  Yaratıcı Yazarlık Merkezi’nin açılışına katılmıştı ve Yüksel’in istifasının nedenlerinden biri de Seferihisar’da gerçekleştirilecek programa davet edilmemiş olmaktı. Yeni başkan Asuman Ali Güven ve CHP İl Yönetimi de  Alaatin Yüksel’e destek olarak Genel Başkanı karşılamaya gitmemiş ve programa dahil olmamışlardı.

Hafta boyu yankıları süren konu tazeliğini korumakta, öte yandan çiçeği burnunda başkan Asuman Ali Güven’in de nezaket ziyareti kapsamında Ankara yolcusu olduğu öğrenildi. Ancak Örgüt ikiye ayrılmış durumda kimileri Alaattin Yüksel’in bu konudan istifa etmesini uygun bulmazken, kimi partililerde Yüksel’i desteklemekte.

Yıllardır aynı partide yol yürüyen ancak fikirleri ayrışan Alaattin Yüksel’e bir destekte Karşıyaka Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan’dan geldi. Sosyal paylaşım sitesinden yaptığı paylaşımla Yüksel’e destek olan Çalışkan, “Alaattin Yüksel’in istifası basından öğrendiğim kadarıyla il başkanının düzenli olarak Genel Merkez tarafından dışlanması, nedeni ise Sayın Yüksel tepki koymakta %100 haklı’dır” açıklaması yaptı. Çalışkan’ın paylaşımı şöyle;

Çalışkan'dan Yüksel'e destek

Konuya ilişkin olarak Gazete Ege‘ye açıklama yapan Karşıyaka Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Hüseyin  Çalışkan, yeni İl Başkanı ve yönetim kurulunun Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu karşılamaya gitmemesini de doğru bulmadığını belirtti. Çalışkan, “Genel Başkanı uğurlamaya gittiler, karşılamaya da gitmeli, programa da katılmalılardı. Öyle bir çekingenliğin içerisine girmek doğru değil. İzmir il sınırları içerisin de il başkanı bir yere davet edilmez. En büyüğü partinin İl başkanıdır, Genel Başkan geldiğinde kibarlıktan o direksiyona geçer ama patron yine il başkanıdır” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova’nın simge yapısına onarım
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.