Büyükşehir tarihinin en büyük ihalesi: Kimler teklif verdi/kim aldı?

Büyükşehir tarihinin en büyük ihalesi: Kimler teklif verdi/kim aldı?
  • 16 Haziran 2016 12:15

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarihinin en büyük ihalelerinden birisi olan yol-altyapı-asfalt ve şantiye tesisleri kurulumu ihalesi gerçekleştirildi. İhaleyi 816 milyon TL’ye belediye şirketi İZBETON aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde binlerce işçi başta olmak üzere belediye bürokrasini de rahatlatan büyük ihale gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan yol, altyapı-asfalt ve şantiye kurulumlarını da kapsayan dev ihalenin bedeli yaklaşık 1 milyar TL olarak belirlenmişti.

İhale kanununa göre yaklaşık maliyeti 949 milyon 330 bin TL olan ihalede Yedigöze İnşaat-Gürşah İnşaat 900 milyon 260 bin TL, Özgün İnşaat-Demyol İnşaat 919 milyon 640 bin TL,  Fayda İnşaat-Burkay İnşaat-Özce İnşaat Ortak Girişimi 840 milyon 165 bin 165 TL teklif verdi.  İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait İZBETON Şirketi de bu ihalede 816 milyon 349 bin TL teklif vererek en düşük teklifte kaldı.  İhale komisyonu, belediye tarihinin en büyük ihalesinin yine belediye şirketinde kalmasına kanaat getirirken son durum resmi süre tamamlandıktan sonra netleşecek.

Büyükşehir Belediyesi’nin bir yıllık tüm altyapı ve asfalt işlerini yine belediye şirketi yapacak. Ayrıca ihale kapsamında Bergama ve Bayındır’a da dev şantiyeler kurularak Menderes Havzası ile Bakırçay Havzası’nın ihtiyaçları yerinde karşılanacak.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Sporda Bayraklı farkı!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.