“Burunlarından fitil fitil getireceğiz”

“Burunlarından fitil fitil getireceğiz”
  • 21 Haziran 2016 08:38

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu.

Yıldırım’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Dün Elazığ’da hemzemin geçit yerine tren yolundan geçen araçta 9 vatandaşımız öldü. Her şey insanla başlıyor ve bitiyor. Ne tedbir alırsanız alın, hangi teknolojiyi kullanırsanız kullanın insan hatalarını kaldıracak bir makine henüz icat edilmedi. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Önümüzde bayram var, vatandaşlarımıza bir hep söyledik; kaymak gibi yollar yaptık.

Yolları böldük memleketi birleştirdik. Siz siz olun kurallara uyun. Çünkü yolların kralı olmaz, yolların kuralı olur. Elazığ’daki kazada hayatını kaybeden tarım işçilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Hafta sonu Burgazada Korveti’nin denize indirilme törenine katıldık. Geçmişte bu gemileri parasını verdiğimiz halde dışarda inşa ettirip teslim alamıyorduk. 74 harekatında bizi yüzüstü bırakanlar bugün Türkiye’nin bu alanda savunma ve caydırıcılık alanında katettiği mesafenin o günlerde yaşadığımız sıkıntıların tecrübeleri olduğunu anlamışlardır.

Savunma sanayiine son 14 yılda aktardığımız kaynak 30 milyar dolar. Yerlileştirme ve millileştirmeye önem verdik. Savunma sanayiinde kendi kendimize yeterliliğimizi artırmamız bölge için olmazsa olmazdı. Kendi İHA’mızı yapabiliyoruz. Silahlı olanı da yapmaya başladık. Milli piyade tüfeği de yapıyoruz. Helikopterimizi yaptık, uçuruyoruz.

Savunma sanayiinde yerlilik oranını yüzde 20’den yüzde 60’a çıkardık. 2023 sürecinde inşallah kuruğunda Türk malı yazan bölgesel uçağımızı semalarımızda uçuracağız. 2018’in sonunda tamamen yerli kaynaklarla yapılmış uydumuz da gökyüzünde olacak.

Türkiye bölgesinde güçlü olmak ve güçlü kalmak mecburiyetindedir. Zira etrafımızda ülkemize bel bağlamış birçok ülke var. Bu ülkelerin geleceği de Türkiye’nin geleceğiyle aynı derecede önem kazanıyor.

Cuma günü okullar tatile girdi. 18 milyon yavrumuz karnelerini alıp güzel bir tatili hak ettiler. Bu yavrularımızın heyecanını yaşamak için Piri Reis Ortaokulu’na gittim. Okuduğum sınıfı görüp orada hemşehrilerimle güzel anlar yaşadım.

Ortaokul son sınıfta öğretmen okuluna gitmeye karar verdim. Yatılı öğretmen okulu sınavlarına müracaat etsin. Okul müdürü kağıtlarımı vermediğini söylediler. Biraz sert mizaçlı bizim Hayati (Yazıcı) Bey gibi. Kağıdımı yıttı, 2 gün ağladım. Beni başka bir güzergaha soktu. Ondan sonrası malum. Öğretmen hakikaten çok önemli. Yavrularımızı geleceğe hazırlayan bütün öğretmenlerimizi yürekten tebrik ediyor ve kutluyorum.

Türkiye’nin her bölgesinde güçlü parti olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Akdeniz Bölgesi’ni Karadeniz’den ayrı tutmadık. Trakya’ya hangi yatırımı yaptıysak Güneydoğu’ya da aynı yatırımı yapmayı şiar edindik. AK Parti bütün Türkiye’nin partisidir. AK Parti her vatandaşın hukukunu korumaı görev edinmiştir.

Ayrımcılık yapan bizim hassasiyetimizi asla anlayamazlar. Daima işimiz hizmet, gücümüz millet dedik bugünlere geldik. Türkiye’nin birliğini her şeyin üzerinde tuttuk. Hukuk devleti anlayışıyla vatandaşlarımızın haklarına sahip çıktık. Aynı istikamette yürümeye devam edeceğiz.

Etrafımızdaki tehditlere rağmen, bütün dünyanın küçülmesine rağmen Türkiye olumsuzluklar içerisinde 2016 yılının ilk 4 ayında dünyanın en fazla büyüyen 5 ülke arasına girmeyi başardı. 2023 hedeflerine emin adımlarla gidiyoruz. Türkiye’nin ekonomisini 14 yılda şaha kaldırdık. Üretim, istihdam ev ihracatta rekor üstüne rekor kırdık.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Balkan’dan ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Hükümet programımızı açıklarken hükümet olarak daha fazla üreteceğiz demiştik. Üreten istihtam oluşturan yatırım yapan pastayı büyütüp adilce paylaşan bir ekonomi. Gerçek ekonomiyi büyüten tedbirler alıyoruz. Yatırımcının önündeki kırtasiye işlemlerini kaldırıyoruz. Yatırım için onlarca belge harçlar, vergiler her evrağa para… Yatırımcı daha yatırıma başlamadan pes ediyor. Yatırımcının hemen ekonomiye katkı sağlayacağı bir düzenleme yapacağız. Yatırım ortamının iyileştirmesi için adeta ezber bozan düzenlemeler geliyor.

Beyin göçünü geri döndürecek tedbirler alıyoruz. Bu bağlamda diğer ülkelerde gerek Türk vatandaşı gerek başka ülke vatandaşları olsun, yetişmiş alanında uzman insanlar için oturma, çalışma izni hatt vatandaşık olmak üzere her türlü imkanı tanıyacağız. Böylece daha fazla yatırımcının iş yapmasını sağlayacağız.

Önem vereceğimiz bir alan da tarım sektörüdür. Dünya nüfusunun hızla arttığı günümüzde tarımda kendi kendine yeterliliğin önemi artmaktadır. Ülkeler gelişmiş olabilir ve büyük buluşlar yapabilir. Beslenme ihtiyacı ise temel ihtiyaç olarak kalacaktır. Tarımda önemli gelişmeleri sağladık. Çiftçimizin yanında olduk.

Bu sene kuraklık nedeniyle üretimde düşme olmasına rağmen fiyatlarda çiftçi aleyhine gelişme olursa Tarım Bakanlığı anında müdahale edcektir. Onun için çiftçilerimiz rahat olsun, hasatlarını yapmaya devam etsinler.

Çiftçilere yılda iki kez destek yapacağız ve toplu yapacağız. Parça pinçik alınan paralar kayboluyor. Tarımda mazot desteğini başlatan iktidar bizim iktidarımız. Yemde KDV’yi ortadan kaldırdık.

Amonyumlu nitrat gübresini terör olayları nedeniyle yasakladık. Bunun yerine konulacak gübre çalışmaları da devam ediyor. Tarımla ilgili hedeflerimiz büyük. 150 milyar dolarlık üretim hedefine ulaşmayı istiyoruz.

Son 26 çeyrek Türkiye büyümeye devam ediyor. Türkiye ekonomisinin kırılgan olduğunu söyleyenlere selam olsun. Yapacağınız her türlü manipülasyon Türkiye’nin yolunu kesemez. AB ülkeleri eksi büyümede ABD’nin büyümesi aşağı doğru gidiyor. Türkiye’nin önünde güzel bir gelecek var. Bu geleceğimizi olumsuza çevirmek isteyenler terör örgütlerini üzerimize salıyor. Türkiye terör belasından kurtulacak. İllerimizde kalkışmaya çıktılar hepsi derslerini aldı. Bölgede vatandaşlarımız hükümetin ve devletin yanında.

Terörden sonra yapmamız gereken birkaç iş var. Bunlaran biri teröre destek veren belediyelerin hesabını görmek. Devletten para alacaksınız, bu paraları sahtekarlıkla terör örgütüne aktaracaksınız, yemezler. Devletin verdiği kaynakları millet için kullanmayan yerel yöneticilerin hesabını soracağız. Burunlarından fitil fitil getireceğiz.  Bu konuda düzenleme de Meclise gelecek; yağma yok. Marifet  Yüksekova’ya yapılan havalimanı şantiyesini yakmak değildir. Marifet vatandaşın önündeki engelleri kaldırmaktır, önüne çukurlar hendekler kazmak değildir. Operasyonlar bitti, ikinci adımı atıyoruz. Fiziki ve sosyal yenileme yapıyoruz.” (ntv)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.