Buca’dan “Adalet” çağrısı

Buca’dan “Adalet” çağrısı
  • 6 Temmuz 2017 11:43

Buca Belediyesinin Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıda, CHP Liderinin başlattığı ve 22. gününe ulaşan “Adalet Yürüyüşü” damga vurdu. Buca Belediye Meclisi’nin CHP’li meclis üyeleri üzerinde ‘adalet’ yazan dövizler açıp AKP grubu üyelerini 9 Temmuz’da yapılacak Büyük Adalet Mitingine davet etti. AKP’li meclis üyelerinin ‘Adalet burada aranmaz’ sözlerine Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, ‘Her canlının hava gibi su gibi adalete de ihtiyacı var. Sizin yerinizde olsam Adalet yürüyüşüne katılır, yürürdüm” dedi. 

Buca Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıya  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde 22 günü geride bırakan ‘Adalet Yürüyüşü’ü damgasını vurdu.  

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlattığı ve büyük bir katılımla giderek büyüyen Adalet Yürüyüşüne destek veren Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve CHP’li meclis üyeleri, toplantıda üzerinde ‘Adalet’ yazan dövizleri kaldırdı,  ‘ Adalet İstiyoruz’ diye seslendi. CHP grubu üyeleri, Ankara’dan başlayan ve 9 Temmuz’da İstanbul Maltepe’de sona erecek olan yürüyüşü ve Büyük Adalet Mitingine AKP Grubu üyelerini de davet etti. 

AKP grubu üyeleri davete ‘Adaletten yanayız. Ama adaletin yeri belli… Adalet sokaklarda yürüyerek aranmaz’ şeklindeki sözlerine Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “ Adalet konusu çağlar boyu insanların peşine düştüğü bir konu. Her canlının hava gibi su gibi adalete de ihtiyacı var. Çağdaş, demokratik bir anlayışla Ankara’dan başlayan yürüyüşte emeği geçenlerin karşısında saygıyla eğiliyorum. Gelin siz de katılın. Ben sizin yeriniz de olsam gelir, yürürdüm” diye karşılık verdi.   

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Kınay çocuklara resim yarışması ödüllerini verdi: Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.