Buca’da uluslararası tenis turnuvası nefesleri kesiyor

Buca’da uluslararası tenis turnuvası nefesleri kesiyor
  • 9 Temmuz 2016 13:49

Buca’da uluslararası tenis turnuvasında büyük finale sayılı saatler kaldı. Güçlü raketlerin şampiyonluk için verdiği muhteşem mücadeleler nefesleri kesti. Uluslararası Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen Uluslararası Buca Belediye Başkanlığı Bayanlar Tenis Turnuvası’nda birbirinden heyecanlı müsabakalarından ardından çift bayanlarda finalistler, tek bayanlarda ise yarı finalistler belli oldu. 19 ülkeden 22’si yabancı olmak üzere toplam 39 tenisçinin katıldığı 10 bin dolar ödüllü turnuvanın çift bayanlar finalinde Vlada Ekshiborava ile Ana Veselinovic çifti, Eden D’oliveira Lodikova ve Maria Fernanda Herazo Gonzalez çifti ile 9 Temmuz Cumartesi günü şampiyonluk için yarışacak. Tek bayanlarda ise 9 Temmuz Cumartesi oynanacak yarı final maçlarının ardından finalistler belirlenecek. Tek bayanlar finali 10 Temmuz Pazar günü yapılacak.

Güçlü raketler Buca’da nefesleri kesiyor. Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) tarafından düzenlenen Uluslararası Buca Belediye Başkanlığı Bayanlar Tenis Turnuvası birbirinden heyecanlı müsabakalar ile devam ediyor. 19 ülkeden 22’si yabancı olmak üzere toplam 39 tenisçinin katıldığı ve 2 Temmuz’da ön eleme maçları ile başlayan turnuvada çift bayanlarda finalistler ve tek bayanlarda da yarı finalistler belirlendi. Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü tenis kortlarında gerçekleşen 10 bin dolar ödüllü turnuvada sıcak havaya rağmen şampiyonluk için varını yoğunu ortaya koyan güçlü raketler, verdikleri mücadele izleyenlerden alkış aldı.

Çiftlerde finalistler belli oldu

Çift bayanlarda yarıl finalde Vlada Ekshiborava (İsrail) ile Ana Veselinovic (Karadağ), Türk tenisçiler Sidal Ak ve İpek Çevik ile karşı karşıya geldi. Vlada Ekshiborava ile Ana Veselinovic Türk rakiplerini 6-0’lık setlerle 2-0 yenerek ilk finalist oldu. Yarı finalin ikinci mücadelesinde ise Eden D’oliveira (Güney Afrika) ile Maria Fernanda Herazo Gonzalez (Kolombiya), Daria Lodikova ( Rusya) ve Anette Munozova (İsveç) çifti ile final için raket salladı. Karşılaşmayı 6-3 ve 6-4 setlerle 2-0 kazanan Eden D’oliveira Lodikova ile Maria Fernanda Herazo Gonzalez çifti de ikinci finalist oldu.

 Çeyrek final maçları nefesleri kesti

Çiftlerde finalistler belirlenirken tek bayanlarda ise çeyrek final müsabakaları nefesleri kesti. Çeyrek finalde Vlada Ekshiborava (İsrail), Müge Topsel’i (Türkiye) 6-1 ve 7-5 setlerle 2-0, Ana Veselinovic (Karadağ), Petia Arshinkova’yı (Bulgaristan) 6-3 ve 6-4’lük setlerle 2-0, Aymet Uzcategui (Venezuela), Daria Lodikova’yı (Rusya) 6-2 ve 6-1’lik setlerle 2-0, ve Zuzana Zlochova da (Slovakya), Ksenia Palkina Ulukan’ı (Kırgızistan) 6-1 ve 7-6’lık setlerle 2-0’lık skorlarla geçerek yarı final biletini alan isimler oldu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  NARLIDERE’DE MİNİK ALİ KOLTUĞU BAŞKAN ERMAN UZUN’DAN DEVRALDI

Tek bayanlar yarı final maçlarında 9 Temmuz Cumartesi günü, Ana Veselinovic ile Zuzana Zlochova ve Aymet Uzcategui ile Vlada Ekshiborava final için raket sallayacak. Tek bayanlar finali 10 Temmuz Pazar günü yapılacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.