Buca’da Uluslararası Bilim Yaz Kampı sona erdi

Buca’da Uluslararası Bilim Yaz Kampı sona erdi
  • 5 Ağustos 2023 10:26

Dünya çapında organizasyonlar gerçekleştiren bilim kurumu MILSET Avrupa’nın projelerinden biri olan ve Türkiye’de ilk kez Buca Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Uluslararası Bilim Yaz Kampı 2023 sona erdi. Dünyanın pek çok farklı ülkesinden gençleri Buca’da ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade eden Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Bu kampın geleceğe umutla bakmamızı sağlayacak genç bilim insanlarının yetişmesine vesile olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

Buca Belediyesi ve Tınaztepe Üniversitesi iş birliği ile Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen Bilim Yaz Kampı’nda 13 farklı ülkeden gençler Buca’da ağırlandı. ‘ Yeni Nesil Tıp, Teknoloji ve Yapay  Zeka’ temasıyla gerçekleştirilen kampın kapanış töreni Tınaztepe Üniversitesi Oditoryumu’nda gerçekleştirildi. 30 Temmuz- 5 Ağustos tarihleri arasında süren kamp boyunca konuk öğrenciler, bilimsel eğitimler, laboratuvar uygulamaları, kültür gezileriyle dolu dolu bir hafta geçirdiler.
ÖĞRENCİLERE SERTİFİKA VERİLDİ
Uluslararası Bilim Yaz Kampı’nın kapanış törenine, Buca Belediye Başkan Yardımcısı Erdem Başer Balkır, Buca Belediyesi Bilim Sanat Merkezi yöneticisi ve IMSEF Başkanı Ümit Karademir, Tınaztepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güvençer ve Uluslararası Bilim Yaz Kampı’na katılmak için dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrenciler katıldı.
Etkinlik sonunda Buca Belediye Başkan Yardımcısı Erdem Başer Balkır tarafından katılımcı öğrencilere sertifika  verilirken, Buca Bilim ve Sanat Merkezi yöneticisi BUCA IMSEF Başkanı Ümit Karademir tarafından komite üyelerine teşekkür belgesi verildi.

TÜRKİYE’DE İLK KEZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Uluslararası Bilim Yaz Kampı 2023, Buca Belediyesi, BUCA Bilim Sanat Merkezi, İzmir Tınaztepe Üniversitesi ve Buca Belediyesi iştirakı BUCAMAR ’ın ortak çalışması ile hayata geçirildi. Türkiye’de ilk kez yapılan organizasyonun bu yılki kamp teması ise‘ Yeni Nesil Tıp, Teknoloji ve Yapay  Zeka’ olarak gerçekleşti. Programda bilimsel eğitimler, laboratuvar uygulamaları ve sosyal, kültürel etkinlikler yer aldı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Çeşme’de turizm sezonu öncesi altyapı atağı
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.