Buca’da sokak hayvanları için yoğun mesai

Buca’da sokak hayvanları için yoğun mesai
  • 24 Nisan 2016 10:52

 

Kent sınırları içerisinde yaşayan sokak hayvanlarının tedavi ve kısırlaştırma işlemlerinin yanı sıra yemek ve kalacak yer ihtiyacını karşılamak için çalışmalarını sürdüren Buca Belediyesi, yazın bunaltıcı sıcakları öncesinde ilçedeki beslenme odaklarının sayısını 20’den 50’ye çıkardı. İçerisinde 2 adet mama ve bir adet su kabı bulunan beslenme odakları, sokak hayvanlarının yoğun olarak yaşadığı bölgelerdeki refüj ve parklara monte ediliyor. Beslenme odaklarının temizliği ile mama ve su takviyeleri, Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenli olarak yapılıyor.

Buca’da sokak hayvanları için yoğun mesai

Sokak hayvanlarının doğumdan ölüme kadar yaşamlarının tüm evrelerinde bakım ve tedavi hizmetlerini yerine getirmek için geçtiğimiz aylarda hizmete açtığı Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ile örnek bir hizmet sunan Buca Belediyesi, can dostlarının yaşam mücadelelerine destek olmak için de yoğun mesai harcıyor.

Bunaltan yaz sıcaklarının yavaş yavaş kendini göstermesiyle harekete geçen Buca Belediyesi Veteriner ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 20 tane olan beslenme odağı sayısını 30 tane daha monte ederek 50’ye çıkardı.

Buca’da sokak hayvanları için yoğun mesai

Yaptıkları denetimlerde sokak hayvanlarının yoğun olarak bulunduğu alanları belirleyen Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, sokak hayvanlarının mama ve su ihtiyacını karşılamak için ilçenin 30 farklı bölgesine daha beslenme odakları kurdu. Orta refüj ve parklara monte edilen beslenme odaklarının içerisinde 2 adet mama ve bir adet de su kabı yer alıyor. Beslenme odaklarının mama ve su takviyesi de Veteriner İşleri ekipleri tarafından düzenli olarak yapılıyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Buca Belediyesi’nden çocuklara 23 Nisan hediyesi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.