Buca’da e- kütüphane dönemi başladı

Buca’da e- kütüphane dönemi başladı
  • 29 Nisan 2016 08:15

İlçede okuma alışkanlığını arttırmak için hayata geçirdiği projeler ile öne çıkan Buca Belediyesi, vatandaşların kitaba kolay ulaşımını sağlamak amacıyla elektronik kütüphane sistemini devreye soktu. Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki yenilenen kütüphanesinde 10 bin kitap ile her yaştan Bucalıya hizmet veren Belediye, kurduğu elektronik kütüphane ile vatandaşlara istediği kitabın kütüphanede olup olmadığını takip etme imkanı sunuyor. Elektronik sistem sayesinde vatandaşlar www.buca.bel.tr adresinden e-kütüphane bölümüne tıklayarak, aradıkları kitabın okurda mı, rafta mı olduğunu bir tuş ile öğrenebiliyor.

Buca’da e- kütüphane dönemi başladı

‘Okumak bize iyi gelecek’ sloganıyla ilçede okuma alışkanlığını arttırmak için Kitap Kafe ve Mini Sahaflar Sokağı kuran, sokak kütüphanesi ile kitapları vatandaşların ayağına götüren Buca Belediyesi, bünyesinde bulundurduğu kütüphanenin erişilebilirliğini arttırmak için yeni bir sistem kurdu.

Buca’da e- kütüphane dönemi başladı

Buca Belediyesi, Kültür ve Sanat Merkezi’nde yer alan ve içerisinde romandan araştırmaya, bilimden popüler sanata kadar 10 bin kitap barındıran kütüphanesinde elektronik sisteme geçti. Vatandaşların istediği kitaba ulaşımını kolaylaştıran elektronik kütüphane sistemi ile kitapseverlerin istediği kitabı izleme ve takip etmesi sağlanıyor. Elektronik sistem sayesinde vatandaşlar aradıkları kitabın, okurda mı yoksa rafta mı olduğunu www.buca.bel.tr adresinden e-kütüphane bölümüne tıklayarak, bir tuş ile öğrenebiliyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Aybüke’den yaşıtlarına Menemen Oyun Köyü çağrısı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.