Buca’da Doğaya ve Yeşile Yatırım Yapılacak

Buca’da Doğaya ve Yeşile Yatırım Yapılacak
  • 27 Mart 2024 13:03

Cumhur İttifakı Buca Belediye Başkan Adayı Adnan Öztekin, betonlaşmadan sıkılan Bucalılar için hazırladıkları projelerle yeşile ve doğaya yatırım yapacaklarının altını çizdi. Halkın kullanıma sunulmak üzere Buca Heykel Meydanı yakınındaki, 45 bin metrekare yeşil alana sahip tarihi De Jongh Köşkü’nün etrafındaki tel örgü ve duvarları kaldırıp Buca’ya ikinci bir Hasanağa Bahçesi kazandıracaklarının altını çizen Öztekin, bakımsızlıktan kuruyup çorak araziye dönen Yedigöller için de, “CHP döneminde ilgisizlik ve bakımsızlıktan 7 olan gölet sayısı şuan 2’ye düşen Yedigölleri tekrar işlevsel hale getirerek, halkın eskisi gibi piknik yapmasını ve hafta sonları vakit geçirmesini sağlayacağız” dedi.

 Öztekin, Buca Belediyesi eski Başkanı Cemil Şeboy döneminde halkın cebinden çıkan paralarla Buca’ya dünyanın en büyük Atatürk Maskı, Türkiye’ye örnek olan ve dünyaca ünlü Bolu Abant Yedigöller Milli Parkı’ndan örnek alınarak yapılan Yedigöller, Forbes Sevgi Yolu, Mevlana Heykeli, Kaynaklar’a Gölet, Buca Arena Stadı, Tenis Kulübü ve pek çok sosyal tesis olmak üzere onlarca eser kazandırıldığına dikkat çekti. Buca Belediyesi’nde CHP’nin iktidara gelmesi ile son 15 yılda yapılan eserlere yeni projeler eklenmediği gibi mevcut eserlerin de korunamadığını söyleyen Öztekin, daha yeşil bir Buca için bütün yaş gruplarına hitap eden projeleri ile insanlara doğal bir yaşam alanı sunacaklarına dikkat çekti.

Buca'da Doğaya ve Yeşile Yatırım Yapılacak

 Buca’nın göbeğinde yer alan ve içerisi asırlık ağaçlarla kaplı olan 45 dönüm araziye sahip tarihi De Jongh Köşkü’nün etrafındaki tel örgü ve duvarları göreve geldiklerinde 6 ay sonra kaldıracaklarının sözünü veren Öztekin, “Bildiğiniz gibi Buca’mızda yeşil alanlar konusunda ciddi bir ihtiyaç var. Bu ihtiyacı karşılamak için göreve geldiğimizde şu anda mülkiyeti SGK’da olan ve etrafı duvarlarla çevrili olan 45 dönümlük alanı halkımızın kullanımına açacağız. Projemiz Buca’mızın kalbine nefes aldıracak bir çözüm olacak. Hemşerilerimiz için bu alanda tarihi dokuyu bozmadan yapacağımız yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, dinlenme alanları ve spor aktiviteleri ile birçok etkinliği burada bir arada yapma imkânı sağlayacağız. Bucalıları yeşil ve doğa ile buluşturacak bu projeyle yaşam kalitesini arttırarak Buca’mızı ikinci bir Hasanağa Bahçesi’ne kavuşturacağız” diye konuştu.Buca'da Doğaya ve Yeşile Yatırım Yapılacak

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Kınay;  Çocukların çocukluğunu yaşayabilmesi için daha çok çalışacağız

 Kentin cazibe merkezi haline gelmesi için Buca Belediyesi eski Başkanı Cemil Şeboy döneminde İzkent ve Evka 1 mahalleleri arasındaki 100 bin metrekarelik alana yapılan ve o dönem içerisine 7 ayrı göl yapılan Yedigöller’in son 15 yıllık CHP iktidarı döneminde çöle döndüğünü de ifade eden Öztekin, “CHP döneminde ilgisizlik ve bakımsızlıktan 7 olan gölet sayısı şuan 2’ye düşmüş durumda. Burası eskiden halkımızın piknik yaptığı, vakit geçirdiği bir yerdi maalesef şimdi ne göl kaldı ne de insanların piknik yapacağı yeşil alanlar kaldı. Her yer sarardı, göller kurudu. Bizler Buca’nın simgelerinden olan Yedigölleri tekrar işlevsel hale getirerek, burada halkın eskisi gibi piknik yapmasını ve hafta sonları vakit geçirmesini sağlayacağız” dedi.

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.