Buca’da çöpler yeraltına giriyor!

Buca’da çöpler yeraltına giriyor!
  • 21 Eylül 2016 09:20

Buca Belediyesi, ilçede halk sağlığını korumak ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için planladığı yeraltı çöp konteyner sistemini yüzde 90 tamamladı. 5 etap halinde yapılan çalışmalarla 50 bölgede 100 adet olarak planlanan projede 80 adet konteyner montajı yapıldı.

Menderes Caddesinin Ufuk, Çaldıran, Çamlık, Hürriyet, Laleli, İnkılap, Güven ve Efeler Mahalleleri arasında geçen hatta 22 adet, Yeşilbağlar, Efeler, Yiğitler, Barış, Vali Rahmi Bey, Menderes ve Dumlupınar Mahalleleri arasında geçen hatta 14 adet, Özmen Caddesi’nin Dumlupınar, Kozağaç, Çamlıkule Mahalleleri arasında geçen hatta 15 adet, Kozağaç, Adatepe, Atatürk mahalleleri arasında 20 adet ve Doğuş Caddesi Atatürk- Kuruçeşme Mahalleleri arasında geçen hatta yerleştirilen 9 adet yeraltı çöp konteynerleri ile toplam 80 adet montaj gerçekleştirilmiş oldu.

Buca'da çöpler yeraltına giriyor!

Temizlik ve sağlığın yanı sıra, trafik yoğunluğu, amortisman ve mazot giderlerinde de tasarruf sağlayacak proje ilçe genelinde 100 adet kurulum planlanıyor. Özellikle ana arter üzerindeki konteynerlerin kent trafiğine nefes aldıracağını belirten yetkililer, atıkları toplamak için trafik yoğunluğu olan bölgeye günde 8 kez giren araçların bir defada sorunu çözeceğini vurguladı. 2016 yılı sonuna kadar tamamlanması öngörülen proje yaklaşık 1 milyon 300 bin lira bütçe ile gerçekleştiriliyor.

Her biri 5’er bin metreküp kapasiteli olan yeraltı çöp konteyneri ile çöplerin sokak hayvanları tarafından dağıtılması, koku ve haşere üremesinin de önüne geçilmiş olacak.

Yeraltı çöp konteyner sisteminin devreye girmesinden memnun olan Bucalı vatandaşlar, modern kent teknolojilerini Buca’da görmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menderes Başkan Adayı Sinan Akdeniz; “Sandıkta birleşelim, birlikte yönetelim”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.