Buca Doğuş Caddesi’nde “LYS mesaisi”

Buca Doğuş Caddesi’nde “LYS mesaisi”
  • 16 Haziran 2016 13:05

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca’ya ulaşımı rahatlatmak için Doğuş Caddesi’nde sürdürdüğü yol genişletme çalışmalarının ilk etabını hafta sonu yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) yetiştirebilmek için geceli-gündüzlü çalıştı. Çevre Yolu Buca girişinde 4 şerit olan yolu 6 şeride çıkaran Büyükşehir,genişletilmiş bölümün sınav gününe (17 Haziran 2016) yetiştirilerek trafiğe açılacağını duyurdu.

Buca’da ulaşımın kara noktalarından biri daha çözüme kavuşuyor. Çevre yolu ve Kaynaklar üzerinden Buca’ya girişte yolun daralması nedeniyle yaşanan trafik sıkışıklığı, Doğuş Caddesi’nin genişletilmesiyle çözülüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, çevre yolu girişinden Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü ana giriş kapısına kadar uzanan güzergahı 1300 metre uzunluğunda ve 35 metre genişliğinde modern bir bulvara dönüştürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, hafta sonu yapılacak LYS nedeniyle hızlı bir tempoda çalışarak yolun ilk etabını açılışa hazır hale getirdi. Önemli sınav merkezlerinden biri olan Tınaztepe Kampüsü’ne adayların ulaşımını kolaylaştıracak yeni yol yarından itibaren (17 Haziran 2016) taşıt trafiğine açılacak.

Buca Doğuş Caddesi'nde “LYS mesaisi”

3.5 milyon TL’ye mal oldu

Çevre Yolu’nun Buca’ya çıkışı ve aynı zamanda Kaynaklar’ın ilçe ile bağlantısını sağlayan Doğuş Caddesi’nde trafiği rahatlatacak çalışma kapsamında, mevcutta 2 gidiş – 2 geliş olmak üzere toplamda 4 şerit olan yol, 6 şeride çıkarıldı. Özellikle sıkışıklığa neden olan Buca Koop yönündeki kavşak noktalarında ise şerit sayısı 8’e kadar çıkacak. 1.300 metre uzunluğunda, 35 metre genişliğinde modern bir caddeye dönüşecek yolun tamamen trafiğe açılmasıyla özellikle mesai başlangıç ve çıkış saatleri ile hafta sonu yaşanan trafik sıkışıklığı ciddi biçimde azalacak. 3.5 milyon TL’ye mal olan çalışma sayesinde, hem Bucalılar, hem de 9 Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü’nde öğrenim gören öğrenciler, daha rahat ve konforlu ulaşım imkanına kavuşacak. Buca’dan çevreyoluna çıkış yönündeki trafiği düzenleyecek 2. etap çalışmalar ise yaz sonunda tamamlanacak.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Soyer: “Yaptığımız her şey en çok gençler için”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.