Buca Belediyesinden Hukuki Cevap

Buca Belediyesinden Hukuki Cevap
  • 21 Nisan 2016 17:22

Gizem Çetinkol – Gazete Ege/ Buca Belediyesinden hukuki cevap. Geçtiğimiz günlerde Yurt Gazetesinde Buca Belediyesini karalar nitelikte çıkan haberler için Buca Belediyesi suç duyurusunda bulundu.  Yurt gazetesi yaptığı haberde Buca Belediyesi Başkanlığı Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafınca yapılan çöp ve temizlik ihalelerinde yolsuzluk tespit edildiğini öne sürdü. Gazetenin bir diğer haberi ise Özgecan Aslan Kadın sığınma evinin kapatılmasında usulsüzlük olduğuydu.

Yapılan bu haberler doğrultusunda Buca Belediyesi Yurt Gazetesi hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusun da bulunulduğunu Belediyenin sosyal medya hesabından duyuran Buca Belediyesi şu ifadeleri kullandı;

Bir gazetede, belediyemiz tarafından yasal süreci devam etmekte olan, henüz sonuçlanmamış, dolayısıyla da kazananı belli olmayan ihaleye ilişkin yapılan haberde ortaya atılan asılsız iddialar hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur. Haberde bahse konu olan belgelerin tamamı kasıtlı olarak gösterilmemiş, Ankara 8. İdare Mahkemesi’nin “yapılan ihalede iptali gerektirecek bir durumun olmadığı” kararı ile Kamu İhale Kurumu’nun bu doğrultuda aldığı “ihalenin hukuka uygun olduğu” karar görmezden gelinmiştir. İçeriğinde teklif edilen bedeller dahi zikredilmek sureti ile adeta belli bir firma lehine ihalenin sonuçlanmasının istendiği izlenimi yaratan bu haber, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’na göre suç teşkil eden bir davranıştır. Konunun yasalar doğrultusunda ilerleyen süreci çarpıtılarak, kamuoyunun yanıltılmak istendiği; gazeteciliğin temel ilkelerinin çiğnendiği bu haberde yer alan asılsız iddialara ilişkin kararı yargı verecektir. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Buca Belediyesinden Hukuki Cevap

Buca Belediyesinden Hukuki Cevap

Buca Belediyesinden Hukuki Cevap

Öte yandan dikkat çeken bir konu ise Yurt Gazetesi İmtiyaz sahibi Durdu Özbolat’ın Karahramanmaraş CHP eski milletvekili olmasıydı. Özbolat son seçimlerde aday gösterilmemişti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Kayadibi köylülerine Başkan Tugay'dan Hıdırellez sürprizi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.