“Bu Toplantılara Anlam Yüklenmesin”

“Bu Toplantılara Anlam Yüklenmesin”
  • 18 Şubat 2016 13:27

Gizem Çetinkol – Gazete Ege/ CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Seyit Torun, CHP İzmir İl Başkanlığı’na yaptıkları ziyaretlerin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis salonunda Parti Meclis üyeleri, İlçe Belediye Başkanları, Meclis üyeleri ve İlçe Başkanlarının katılacağı genişletilmiş örgüt toplantısına katılacak olan Genel başkan Yardımcıları ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel yönetimin ve örgütün çalışmalarını masaya yatırdı.

“ANLAM YÜKLENMESİN”

Ziyarette konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, “Bu toplantılarda, yerel yönetimlerle örgütlerimizi bir araya getirip vatandaşlara daha çok hizmet nasıl götürürüz onun çalışmasını yapıyoruz. Ege’den başlattık bu buluşmaları. Sadece İzmir için değil, tüm iller için olacak. Yerel yönetimler ve örgütümüzle daha çok çalışma yapmak için toplanıyoruz. Bunun dışında bir anlam yüklenmesin. Faydalı işler yapacağımıza eminiz” dedi.

"Bu Toplantılara Anlam Yüklenmesin"

“YEREL YÖNETİMİN DUAYENİ”

Bingöl’in ardından konuşan Genel Başkan Yarımcısı Seyit Torun, “Bir çalışma programı dahlinde buradayız. Bizler de gelip burada yerel yönetim ve örgütümüzle ortak akıl sağlamak ve daha ileriye gitmek için buradayız. Bu anlamda belli çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmanın sonucunda İzmir’imiz için daha iyi neler yapabiliriz düşüncesindeyiz.  Aziz Başkan zaten yerel yönetimin duayeni. İzmir’i ileri taşıdı, hükümetten destek alamadan çalışmalarını yaptı. Her türlü baskıya göğüs gererek çalışmalarını sürdürdü. Eminim diğer illerimize de ağabeylik yapacak. Bunun dışında sadece kent için değil yerelde kalkınma kapsamında da çok güzel çalışmalar yaptılar. Hep birlikte amacımız daha yaşanabilir bir Türkiye yaratmak” ifadelerini kullandı.

“TERÖRLE TOPYEKÜN MÜCADELE ETMELİYİZ”

Geçtiğimiz gün AK Parti’nin kardeş belediye uygulaması başlatmasıyla ilgili konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, öncesinde Ankara’da yaşanan terör olayını kınayarak şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi. Başkan Kocaoğlu, “Dün ben de Ankara’daydım. Bakanlıkla bir görüşmem vardı. Elem olayın yaşandığı kavşaktan birçok kez geçtim. Bu terör olaylarının bir sonu olmalı, bu durumu kınıyorum. Terör nereden gelirse gelsin acısı çok büyük. Bunun acısı dinmeden Diyarbakır’dan şehit haberleri geldi. Hepsine rahmet diliyorum. Ama mutlaka ve mutlaka terörle topyekün mücadele etmeliyiz. Sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın mücadele etmesi gerekir” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Konak’ta işçinin yüzünü güldüren sözleşme

“GÖSTERMELİK HURDA VERDİLER”

Başkan Kocaoğlu, “AK Parti’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı’nın böyle bir çalışma başlatması benim açımdan memnuniyet verici. Ama şöyle bir intiba doğmaması gerekir;  İzmir Büyükşehir Belediyesi geçmişten bugüne hangi partinin belediyesi varsa hepsine aynı mesafede olmuş ve aynı desteği vermiştir. Bu konuda kimsenin şüphesi yoktur. Geçtiğimiz günlerde AK Partili belediyelerin projelerini görüştük, görüşmeye de devam edeceğiz. Biliyorsunuz, İl Özel İdare’nin araç ve gereçlerinin dağıtımında Sayın İzmir Valimiz sadece AKP’li belediyelere ve birimlere vermişti. Sadece göstermelik birkaç CHP’li belediyeye hurda vermiştir. Dava açtık ve kazandık, ona rağmen AK Partili belediyelerden o araç gereçleri almadık. Yasal hakkımız olduğu halde almadık ve onlarda bıraktık. Onlardan yasal yolla evrak üzerinden araç ve gereçleri alıp diğer mecliste tekrar bağışlayacağız. Bu böyle görülmüyorsa, iyi niyetimiz sorgulanıyorsa bir şey diyemeyiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi sosyal demokrat görüşünü savunarak insan, bölge, parti ayrımı yapmamış, yapmayacaktır. Zaten bizim yaşam biçimimize aykırıdır. İzmirliler bunu biliyor. Biz hizmet etmeye devam edeceğiz. Sadece ve sadece izin sürecinde maddi kaynak değil, altını çiziyorum izin sürecinde, bizim yaptığımız gibi oyalanmadan Ankara’daki sürecin hızlanmasını istiyoruz” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.