Bu Model Çok Tuttu

Bu Model Çok Tuttu
  • 13 Ocak 2016 09:45

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sınırlarına sonradan dahil olup mahalleye dönüştürülen köylerden 34’üne prefabrik cami ve cemevi ile minare ve muhtar ofisleri inşa etti. Çok beğenilen prefabrik yapılar için köyler sıraya girdi.

“Yerelde kalkınma” hedefinde emin adımlarla ilerleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırsala yaptığı yatırımlarını, 30 Mart seçimlerinden sonra sınırlarına 9 yeni ilçenin dahil olmasıyla daha da genişletti. Kooperatiflerden yaptığı sözleşmeli alımlar, ova yollarının asfaltlanması, ücretsiz toprak analizi, fidan-tohum ve keçi-koyun-arı dağıtımıyla üreticiye can suyu olan Büyükşehir Belediyesi, köylülerden gelen istekler doğrultusunda prefabrik ibadethane ve muhtar ofisleri de yapıyor.

Bu Model Çok Tuttu

Büyükşehir Belediyesi, ilk uygulamasını Beydağ Kurudere mahallesinde yaptığı ve köylüler tarafından büyük beğeni toplayan prefabrik caminin yenilerini Kınık’ın Çiftlik ve Kiraz’ın Tumbullar mahallelerinde inşa etti. Büyükşehir Belediyesi, Kınık’ın Aziziye, Taştepe, Bağlan ve Bergama’nın Sarıdere mahallelerinde ise cem evi yapımını tamamladı. 100 metrekare büyüklüğündeki prefabrik ibadethaneler zemini seramik, kapısı ferforje ve pencereleri PVC olarak imal edildi.

Bu Model Çok Tuttu

Büyükşehir Belediyesi ayrıca yine bölge halkında gelen talep üzerine Bergama’nın Avunduk, Yukarıada, Gökçebeyli, Kınık’ın Çiftlik, Kiraz’ın Tumbullar, Beydağ’ın Kurudere ile Bayındır’ın Dernekli mahallelerinde minare dikti.

20  prefabrik muhtar ofisi

Büyükşehir Belediyesi prefabrik caminin yanı sıra ihtiyacı olan mahallelere muhtar ofisi de yapıyor. Büyükşehir Belediyesi, daha önce gelen talepler doğrultusunda, 20 mahallede prefabrik muhtar ofislerinin yapımı tamamladı. Aliağa’nın Yüksekköy, Kiraz’ın Akpınar, Bergama’nın Armağanlar, İkizler, Turanlı, Avunduk, Sağancı, İsmailler, Yeniler, Dikili’nin Samanlık, Yahşibey, Esentepe, Yenice, Gökçeağıl, Çağlan ve Katıralanı, Kınık’ın Çiftlik, Aziziye ve Karatekeli ile Karaburun’un Parlak mahallelerine 50 metrekare büyüklüğündeki, içinde tuvaleti bulunan prefabrik muhtar ofisi inşa edildi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menderes Başkan Adayı Sinan Akdeniz; “Sandıkta birleşelim, birlikte yönetelim”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.