Bornova’nın yeni stadyumunda ilk antrenman

Bornova’nın yeni stadyumunda ilk antrenman
  • 9 Temmuz 2016 08:58

Doğanlar’daki Yeni Bornova Stadyumu’nda ilk antrenmanı Göztepe’li Futbolcular Yaptı. UEFA standartlarında yapılan stadyumda en iyi kalite çimler üzerindeki antrenman sonrası futbolcular ve teknik heyet memnun ayrıldı. Göztepe Teknik Direktörü Okan Buruk,  “Böyle bir stada ve zemine sahip olmak bizim bu seneki en büyük şanslarımızdan biri olacak. Muhteşem Göztepe taraftarı ile bu statta bir atmosfer yakalamak bizimi için önemli. Heyecanlı ve etkileyici olacağına inanıyorum. Bu anlamda Bornova Belediyesi’ne ve Başkan Olgun Atila’ya çok teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten her şeyiyle dört dörtlük bir stad bizi bekliyor” dedi.

İzmir’de stadyum konusu uzun süredir tartışılırken Bornova Belediyesi’nin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaptığı Doğanlar’daki Yeni Bornova Stadyumu’nda ilk antrenman gerçekleştirildi. Göztepe Spor Kulübü Ağustos Ayı’nda başlayacak 2016-2017 futbol sezonu öncesi antrenmanını Yeni Bornova Stadyumu’nda yaptı. UEFA standartlarında yapılan stadyumda en iyi kalite çimler üzerindeki antrenman sonrası futbolcular ve teknik heyet memnun ayrıldı.

Bornova’nın yeni stadyumunda ilk antrenman

6500 seyirci kapasiteli

Doğanlar’daki Yeni Bornova Stadı’nın ikinci etap işleri son aşamaya gelirken çevre düzenlemeleriyle ilgili çalışmalar da sürüyor. İlk etabın ardından ikinci etapta güney tribünü ve gece maçları için aydınlatma direkleri takılıyor. Ağustos Ayı başında tamamlanacak ikinci etap çalışmaları ile 6500 seyirci kapasiteli Yeni Bornova Stadı’nda Süper Lig de dahil bütün maçlar günün her saatinde oynanabilecek. Stadın etrafındaki yollar da ulaşım sorunu yaşanmaması için daha geniş hale getirildi. Stadın üçüncü etap çalışmaları kapsamında kuzey tribünü tamamlandığında seyirci kapasitesi 12 bin 500’e çıkacak.

Bornova Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ilk etabını tamamladığı Doğanlar’daki Yeni Bornova Stadı’nın çevre düzenlemeleri de devam ediyor. Ağustos Ayı başında tamamlanacak ikinci etap çalışmaları kapsamında kale arkasındaki güney tribünü ile gece maçları için aydınlatma direkleri takılıyor. Ağustos Ayı başından itibaren 6500 seyirci kapasiteli UEFA standartlarındaki statta Süper Lig de dahil her maç günün her saatinde oynanabilecek.

Passolig de geliyor

Öte yandan yeni sezonda Süper Lig ve Birinci Lig maçları için gerekli passolig sistemi için de gerekli görüşmeler yapıldı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun görevlendirdiği şirket en geç Ağustos Ayı ortasına kadar Barnova Stadı’na gerekil passolig sistemini monte edecek.Ayrıca stadın çevresiyle ilgili çalışmalar da yapıldı. Stadın etrafındaki yollar ulaşım sorunu yaşanmaması için daha geniş hale getirildi. Yol ve kaldırım çalışmalarıyla birlikte yeni otopark alanları da oluşturuldu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  İzmirliler gönül rahatlığıyla teleferik keyfi sürecek

Üçüncü etap da yapılacak

Önümüzdeki aylarda başlayacak üçüncü etap çalışmaları kapsamında ise kuzey tribünü inşa edilecek. 6500 kişilik kuzey tribünü tamamlandığında Yeni Bornova Stadı’nın seyirci kapasitesi iki katına çıkarılacak. Gece gündüz her ligdeki maç 12500 kapasiteli stadyumda oynanabilecek.

Bornova’nın yeni stadyumunda ilk antrenman

 Yeni Bornova Stadı bizim için büyük şans

 Göztepe Teknik Direktörü Okan Buruk, antrenman sonrası görüşlerini şu şekilde ifade ettİ: “Öncelikle bu stadın  bizim için çok önemli bir tesis olduğunu söylemek isterim. Böyle bir stada ve zemine sahip olmak bizim bu seneki en büyük şanslarımızdan biri olacak. Muhteşem Göztepe taraftarı ile bu statta bir atmosfer yakalamak bizimi için önemli. Heyecanlı ve etkileyici olacağına inanıyorum. Bu anlamda Bornova Belediyesi’ne ve Başkan Olgun Atila’ya çok teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten her şeyiyle dört dörtlük bir stad şu anda bizi bekliyor. Bu gün de antrenman için bizi misafir ettiler. Sezon içinde de  bizi misafir edecekler. Şimdiden teşekkürler. Biz de su stadın hakkını vereceğimize inanıyoruz. “

 Bornova’da yeni bir cazibe merkezi

Yeni Bornova Stadı’nın 2016-2017 futbol sezonunda hizmet vereceğini hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Olguna Atila, “Büyükşehir Belediyemizle birlikte İzmirimizin ihtiyacı olan stadyumu tamamlamanın heyecanını yaşıyoruz. Artık İzmir’de tüm lig maçlarının oynanabileceği bir stadyum var. Doğanlar Mahallesi’ndeki stadyumumuz çevresinin de gelişmesine büyük katkı sağlayacak. Bornovamızda yeni bir cazibe bölgesi olacak.” diye konuştu.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.