Bornova’nın köylerinde sorun çözen sabah mesaileri

Bornova’nın köylerinde sorun çözen sabah mesaileri
  • 23 Mayıs 2024 09:27

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, sabahın erken saatlerinde başladığı mesaisinin sonuçlarını eski köy yerleşimlerinde de almaya başladı. Eksiklik ve aksaklıkları gün doğarken muhtar ve bürokratlarıyla tespit ederek hızlı çözümler üretilmesini sağlayan Başkan Eşki, kırsal mahallelerde de dönüşümü başlattı.

Eğridere Mahallesi’nde, mülkiyeti Bornova Belediyesi’ne ait olan ve köy kahvesi olarak kullanılan binanın bahçe duvarı, yarattığı tehlikeyi gidermek için anında yıkılarak yeniden yapıldı. Bornova’nın kent merkezine ne yakın köy yerleşimlerinden olan, daha çok hayvancılıkla geçimini sağlayan Bornovalıların ikamet ettiği Eğridere’de iletilen diğer talepleri de alan Başkan Ekşi aciliyet sırasına göre çalışmaları başlattı.

 Bornova’nın köylerinde sorun çözen sabah mesaileri

Köylere hizmet

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, sorunları yerinde tespit edip, çözümleri Bornovalılarla birlikte geliştirme anlayışıyla, ilçenin eski köy yerleşimleri olan Beşyol, Çamiçi, Çiçekli, Eğridere, Gökdere, Karaçam, Kavaklıdere, Kayadibi, Laka, Sarnıç, Yaka, Kurudere’de incelemeler yapmaya başladı. Bornova’nın tüm eski köy yerleşimlerine yapacağı ziyaretleri programlayan Başkan Eşki, merkezde Bornovalıların yararlandığı hizmetlerin aynısını bu bölgelere de taşımanın gayreti içinde olduklarını söyledi.

Bornova’nın köylerinde sorun çözen sabah mesaileri

Hızlı çözümler

Yaptığı ziyaretlerde hem muhtarla hem de köylülerle yatırım ve hizmet talep edilen yerleri birlikte gezip incelemeler yapan Başkan Eşki, hızlı çözümler sunmak için gayret ettiklerini söyledi. Güne erken başlamalarının altında yatan nedenin de hizmetleri hızlı bir biçimde Bornovalılara ulaştırmak olduğunu söyleyen Başkan Eşki, “Güçlü bir Bornova oluşturmak için kaybedecek vaktimizin olmadığını biliyoruz. Bunun için mesai başlamadan, mesaimiz sırasında alacağımız kararları, atacağımız adımları yerinde incelemeler yaparak belirliyoruz. Bu çalışma sistemimiz tüm Bornovalılar tarafından çok beğenildi. Bu sayede çok hızlı yol katediyoruz” dedi. Başkan Eşki, Eğridere’deki kahve duvarından Çamiçi’ndeki muhtarlık binasına talepleri bekletmeden yerine getiriyoruz” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova’da Türkülerle Yaza Merhaba
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.